Újság!
Betöltés...

Zöld GRINCSFENYŐ - Utcára pakolt lucfenyő ágakból

Nagy kupac levágott és összekötözött lucfenyő ágat találtam az utcánkban.

Rögtön beindult a fantáziám (szúrós ágak ide vagy oda), milyen izgalmas téli dekorációk készülhetnének belőle.



Ez a nyár nálunk a felújításról és a rumliról szólt. Ezért most alig várom, hogy végre megérkezzen hozzánk az adventi hangulat, ami meghozná kertünkbe az ünnepi pillanatok lehetőségét.
És talán némi rendet is :D

A fent említett fenyőágak egy részéből, olyan dekoráció készült, ami már egy ideje ötlet szintjén motoszkált a fejemben.
Ám, sok kérdés merült fenn bennem készítés előtt és úgy tűnik egy részében igazam lett.

De lássuk a medvét! Akarom mondani a GRINCSFENYŐT!

Szükségem volt egy hosszabb ágra, amit függőleges állásba rögzítettem. A kötöződrótot párszor rátekertem az ág középső részére és ekkor kezdődött a munka mókás része.

Elkezdtem kiválogatni a szép és egészséges fenyőágakat a kupacból és mintha szoknyafodrokat rögzítenék (pontosabban drótoznék) egy faágra, egyre csinosabb formát alakítottam ki erre a kis botocskára.

Fontos volt, hogy szorosan és erősen rárögzítsem a fenyőágakat, ugyanis ez a dekoráció még hetekig fogja díszíteni a bejárati ajtónk előtti részt és nem szeretném, ha egy fenyő-fodor pár hét múlva elrepülne az erősebb szél hatására.
Alakulóban

Amikor létrejött a keskeny derekú szoknyaforma, akkor hozzáláttam és külön elkészítettem a tetejét.
Kifejezetten élvezetes volt egy ilyen kis zöld sipkát fenyőágakból összedrótozni. Majd amikor ez is készen lett, akkor a két részt egybedrótoztam, ekkor következett az a rész, amit szépészeti igazításnak hívhatnánk. Mindenki úgy alakíthatja és formázhatja, ahogy neki tetszik... Karcsúbbra? Ducibbra? Formásabbra? 😉

Mik lehetnek a felmerülő problémák?

Súlypont: Miként fog biztosan megállni, ha a súlypontja magasan van?
Rögzítés: Mibe és hogyan rögzíted? 1. Beton karikába (ez már részben meg is oldaná a súlypont okozta kérdését), 2. Vékony átmérőjű fenyő tartóba (minden második háztartásban található 1-nél több fenyőtalp, így az egyiket bevethetjük erre a célra). Végül ez utóbbi mellett döntöttem.

Ez a bejegyzés pár évvel ezelőtt készült, ezért kiegészíteném pár tapasztalati trükkel:

  1. Mindenképp betonalapba állítsd a lehetőség szerint teljesen egyenes fa rudat, amire majd rögzíted a fenyőágágakat. Így egy nagyobb jeges szél sem boríthatja majd fel ezeket a meseszerű fákat.
  2. Ha előbb felrögzítesz egy kisebb csirkehálóból készített szoknyácskát a fa rudadra, akkor kevesebb fenyővel és gyorsabban el tudod érni ezt a szép fodros szoknya hatást.

Hogy néz ki a Grincsfenyőfám?
Ilyen lett!

Idén semmiféle dekorációt nem kap. Hagyom a maga természetes egyszerűségében.

Sőt, lehet még készítek egyet, kettőt, mert annyira megtetszett ez a kis cuki zöld sipka a fodraival.

Ja, és mellette már a Singer is kezd átalakulni... de a teljes karácsonyi dekorációról majd egy kicsit később írok.





























Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :