Újság!
Betöltés...

Tetőterasz zöldbe csomagolva

Egy városi terasz vagy tetőkert olyan kincs, amire érdemes áldozni. Ott, ahol magas házak sorakoznak egymás mellett, nagy érték egy talapalatnyi zöld. De hogyan és miként lehet ezt praktikusan, hely takarékosan és stílusosan kivitelezni?

Kert tervezője: Erberling Miklós

A választ a cikkben és a fotókon találjátok.

"A tetőterasz és a tetőkertek közötti különbség az, hogy az előbbivel ellentétben a tetőkert rendelkezik ültető közeggel, legalább 10-15 cm földdel, míg a tetőteraszokon csak drén réteget és a burkolatot alkalmaznak a kivitelezők a vízszigetelés mechanikai védelmére és a jobb használhatóság miatt.

A járólapokkal burkolt tetőtéri terasz kertté változott. A megújult tetőkertben zöld fal, emelt növényágyás, lugas, és több mint 30 méter virágláda biztosít helyet a 400 évelőnek és a 15 cserjének. A növényanyag 98%-ban örökzöld, míg a maradék 2 százalék lombhullató cserje, amely az őszi színpompa és az elhúzódó virágzás miatt került beültetésre.
A speciális földkeverék tápanyag dús, könnyű és ehhez arányosan jó vízmegtartó képességekkel illetve laza, levegős szerkezettel biztosítja hosszú távon a növények fejlődését. Mindezek mellett helyet kapott egy kis csobogó is. Ehhez patak mellől gyűjtött köveket használtunk, amiket a víz sodrása formált gömbölyűre. A csobogó köveinek sötétebb tónusa kiemelkedik az uralkodó homok színek közül, ettől még látványosabb eleme lett a kertnek." 
Fotó és cikk: Erberling Miklós
Kert tervezője: Erberling Miklós

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :