Újság!
Betöltés...

Kert és a gyerekek

Néha megkérdezik tőlem, hogy a két fiam szereti-e a gyümölcsöket és a zöldségeket?
Ilyenkor kapásból az a válaszom, hogy SAJNOS NEM NAGYON!

Komoly ígéretek (desszert, különlegesebb játék előkészületek) árán tudom velük megetetni kivéve,
ha mindezt a kertben saját maguk szüretelik...


A nagyobbik még bevállal egy - két zöldséget és gyümölcsöt az asztalról is, de a kicsinél semmi esélyem. Ám a kert és a saját maguk által szemezgetett finomságok teljesen más élménnyel töltik meg az étkezést. Még mentalevelet is rágcsálnak, mert annak olyan az íze, mint az apu rágójának. 

Mégis legviccesebb idei élményünk az volt, amikor elérkezett az eper szezon ideje.

Ezelőtt még sosem termett eper a kertünkben, ezért csak piaci és bolti változatban találkoztak vele a fiúk. Az eperszemek kicsit sarasak voltak az esti locsolás következtében (csiga dömping miatt nem kockáztattam a szalmatakarást), mire a kisebbik fiam közölte: "Anyu, ezek az eprek már rosszak, a komposztálóba kell dobni."

Egy ribizlinél, szedernél, körténél, vagy almánál ez a saras állapot idáig sosem fordult elő, ezért is volt meglepő számára, hogy egy gyümölcs ilyen állapotban is fogyasztható lehet. (Na jó, azért lemostuk. ;) )

Egy barátnőm ezt az élményt úgy adta meg a lányainak, hogy különféle "Szedd Magad" akciókon gyűjtöttek maguknak a gyerekek gyümölcsöt, és egy nagy adag élményt.

Mert a gyümölcs és a zöldség nem dobozban és ládában terem és az élményekkel együtt finomabbak lesznek az ízek. Később ráadásul megsokszorozódnak és az emlékekkel együtt szerethetőbbé válnak az  ételek.

Képek forrása : itt, itt és itt

 További gyerekeknek szóló kertbe csábító ötleteket ITT találhatsz


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :