Újság!
Betöltés...

Fürdőtó a kertben

Víz látványával a nyári kert abszolút pihentetővé és csábítóan hűsítővé válik, amivel tavasztól őszig nem lehet betelni, mert ellazít, ihletet ad, és érezteti velünk a természet erejét.


Egy medence rám csak a legmelegebb napokban tud hatással lenni. Ezért a következő képeken inkább tavakat, sőt olyan kerti tavakat gyűjtöttem össze, amelyek nem csak szépek és frissítőek, hanem akár a természetes fürdőzés örömével is megajándékozzák a hűsülni vágyókat.
Talán nincs is olyan évszak, amikor ne hatna az érzékeinkre.

Ezeknek a klórmentes, bár sok esetben tisztítórendszerrel működő fürdőtavaknak a sekélyebb parti részein növényeket találni, elkülönülve az úszó felülettől. Miközben a parti- és a mocsári növények természetes vízparti hangulatot kölcsönöznek a fürdőtónak, aközben ezek a növények víztisztító funkciót is biztosítanak a tó számára. Minél nagyobb a növényekkel beültetett terület, annál hatékonyabban működik ez a tisztító funkció.

A design, a természetes és a szabályos mértani vonalak között variálhatóak. Mindenki saját ízlése és kertjének adottsága alapján választhat.

Ha egy fürdőtó megtervezésébe kezdünk, akkor azt érdemes tudni, hogy ebben az esetben nagyobb vizes területtel kell számolnunk - a növények miatt -, mint egy hagyományos medence esetében. Mégis már igen kiskertben is megvalósítható egy hasonló fürdőélmény.

Íme, néhány tipp a klórmentes, bár mesterséges fürdőtavak variálására.










Ha tetszett, akkor olvass bele ebbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :