Újság!
Betöltés...

Afrika-hangulat kicsit másképp!

Ha valaki pár évvel ezelőtt megkérdezett volna, hogy hová tervezem az álom nyaralásomat, akkor biztos, hogy a Kilimandzsárót említettem volna az első helyen. Mert mekkora csoda, hogy Afrika kellős közepén felmászhatok egy havas hegycsúcsra.


A varázs akkor kezdett eltűnni, amikor a hó folyamatos visszahúzódásáról hallottam. Az nem is jutott eszembe, hogy Afrika vad világából campingezési divatot lehet teremteni. Sőt, akár ki is lehet próbálni a XX. század elejére jellemző afrikai táborozási életmódot, természetesen némi luxussal vegyítve (folyóvízzel, árammal, tökéletesen berendezett otthonokkal és éttermi kiszolgálással stb...). A természet szerelmesei fanyaloghatnak, de én nőként igazán nagyra értékelem a fürdőszobai szolgáltatást. :)
Nem állítom, hogy mindezen képsorok után minden második magyar család felhagyva a balatoni nyaralását idén nyáron célállomásként tűzi ki Tanzániát, de a sok zebracsíkos és tigriscsíkos motívum mellett felfigyelhetünk egy sokkal visszafogottabb és izgalmasabb Afrika világra, amit néhány részlet erejéig kertünkbe, vagy teraszunkra csempészhetünk. Mert ez a prérikertes, fém táborszékes világ mindenképp vonzó látványt nyújt, mégha csak egy kis hangulati elemként is jelenik meg.
Az ötletet pedig, hogy akár ennyire közelről is megcsodálhatom ezt a vad tájat, kifejezetten remeknek tartom.









További képek és infók itt

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :