Újság!
Betöltés...

Csarab dekorációk a hétvégére!

Az ősz számos kedvelt virága közül a csarabot szinte mindenki ismeri. Jó ránézni a kókadó őszi kertben, és ha többet is ültettünk, akkor még a színárnyalatok harmóniájában is gyönyörködhetünk.


Míg ezt az örökzöld törpecserjét Görögországban seprűként használták, addig Norvégiában máig is nemzeti virág szerepét tölti be. Így aztán a skóciai fehér csarab és a hozzáka pcsolódó jó szerencsét hozó népi hagyomány már csak egy plusz adalék ennek a kisvirágnak a történetéhez.
Ha ilyen növénnyel szeretnénk kitöltetni a réseket a téli ágyásokban, akkor nem árt tudni, hogy inkább a naposabb fekvésű helyeket, és a savanyú talajt kedveli, amit némi tőzeg hozzáadásával mi is biztosíthatunk a számára. Ha viszont egy virágládát választunk otthonául, akkor ezeket a feltételeket könnyedén megteremthetjük.

Ahhoz, hogy ne csak a kertet borítsa élénk lila - fehér - rózsaszín árnyalat, összegyűjtöttem néhány ötletet a kreatívabb ünnep- és hétköznapokra.







A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Olgis írta...

Nagyon szép dekorációk!
Üdv,Olgi néni.

Borbás Ági írta...

Én is teljesen beleszerettem ezekbe a dekorációkba! :)