Újság!
Betöltés...

Kérgéről a fát! - Te melyiket ismered fel?

Egy téli vagy kora tavaszi kertben - amíg hótakaró nem borítja a tájat - nincsen sok izgalom egy gyerek számára.

Valószínű, hogy testvéremmel mi is így gondolkodtunk, de szerencsére apukám erre az időszakra is talált valami érdekes játékot, amin törhettük a fejünket unalmas pillanatainkban.

Ennek a játéknak a címe a: "Vajon melyik fa kérge ez?"

Higgyétek el nem is olyan egyszerű, mint első olvasásra gondolná az ember. Nyáron alig vesszük észre a fák, cserjék kéregborítását, míg télen (elsősorban lombhullatók esetében) csak ez jut nekünk. Szerencsére a gyerekként elraktározott információk hosszú időre megmaradnak az emlékezetünkben, így a gyümölcsfák és jónéhány díszfa megfejtése ma már nem okoz gondot.

Teszteld magadat Te is!


 Megfejtés (balról jobbra föntről lefelé):
1. Bükk
2. Cseresznye
3. Dió
4. Fenyő
5. Juhar
6. Meggy
7. Nyír
8. Platán
9. Tölgy


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :