Újság!
Betöltés...

Variációk egy témára: Kertészkedj függőlegesen!

Ha vertikális kertészkedés esetén neked csak a függőkaspókba ületett muskátlik jutnak eszedbe, akkor érdemes nyitnod a világra, hogy izgalmas ötletekkel gazdagítsd a környezetedet.



Ehhez a fajta zöld élethez még kertre sincsen szükséged. Elég találnod egy csupaszon hagyott függőleges felületet, ahová cserepekben vagy ládákban, rácsosan vagy polcosan kipakolhatod a növényeidet. A rendezett szimmetria vagy a rendezett káosz adhatja vissza neked azt a hangulatot, amit egy ilyen helytől elvársz.
Szabadon hagyott függőleges felületet bármilyen kis teraszon találunk, vagy akár saját magunk is kialakíthatunk. Legegyszerűbben talán egy vízszintesen rácsozott pergola felszerelésével tudjuk megoldani, de aki komolyabban gondolja, az akár egy erre a célre épített fülkés falba is elhelyezheti a növényeit.
A képek és az ötletek olyan változatosak, hogy biztos vagyok benne, mindenki  megtalálja maga számára a legmegfelelőbbet. 

Te melyiket választanád?











Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :