Újság!
Betöltés...

Őszi ládakert

Tizenéves gyerekként megkérdezte tőlem egy felnőtt, hogy mi a kedvenc évszakom, mire én kapásból a tavaszt és az őszt választottam. Meglepődött a válaszomon. Nem tudta, hogy a két átmeneti évszakban én a naponként változó varázslatot és a várakozás örömét látom, a virágzó vagy épp színesedő fákkal.


Ez a virágláda tökéletes mini őszikert, amelyhez hasonlót talán minden hobbikertésznek el kéne készítenie. Tökéletesen eltér a szokványostól és visszatükrözi a jelenlegi évszak bársonyosan meleg hangulatát.

Amire szükséged van hozzá, az egy régi faláda fóliával kibélelve, vagy egy nagyobb méretű időkoptatta cserép. Ez adja meg az alaphangulatát az egész kompozíciónak, ami összesen két színre épül, a zöldre és a bordóra.


  1. Vesszős köles (panicum virgatum): 90 cm magas, Júliustól októberig csodálhatjuk laza bugavirágzatát, amelyen a őszi harmat és az esőcseppek meseszerűen csillannak meg.
  2. Dahlia ‘Nuit d’Eté’: Borvörös árnyalatú, júliustól októberig virágzó dália, ami nagyjából 120 cm magas.
  3. Küllőrojt (erigeron karvinskianus): Egyszerűségében nagyszerű ez a növény. Összesen 30 cm magas, júniustól októberig virágzik.
  4. Labdarózsa (viburnum opulus ‘Roseum’): bordó levelű, vagy vérmogyoró (corylus maxima 'Purpure').
Növényekért rajongó ismerősünknek ez akár egy tökéletes saját készítésű ajándék is lehet!


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :