Újság!
Betöltés...

Csatlakoztass MP3-t vagy IPhone-t a kaspódra.

Tavaly még úgy gondoltam, hogy a világító kaspók és székek a kertészet, a design és a technika netovábbjai. Ám ezeket túlszárnyalva már megszületett a folytatás lehetősége.


Ezek a zenélő - telefonnal és MP3 lejátszóval összekapcsolható - virágtartók, összesen két formában vásárolhatók meg (váza és kaspó), amelyeknek zöld egységében találhatóak a növények, míg a külső vízálló kaspó formájában a technikai rész.

Ha kedvenc zenénkre vágyunk, akkor egy külső adathordozó (lásd okos telefon vagy MP3) rákapcsolásával ezt bármikor megtehetjük, ha viszont az elménket szeretnénk elcsendesíteni, akkor 6 különböző természethang között válogathatunk. Ezen felül az esti hangulat megteremtésénél 7 színből választhatjuk és rögzíthetjük azt, amelyik nekünk igazán tetszik. Mivel nincs szüksége hálózati áramforrásra, ezért akár kültéren is használhatjuk.

De feltehetjük rögtön a kérdést, hogy miért kellett mindezt most a növények köntöse mögé rejteni? "Mert egy kellemes zene jót tesz a növény növekedésének." - mondják a nagyok.  Ám, ha engem kérdeztek, akkor azért zseniális ez a párosítás, mert öt érzékszervünkből 4- re hatással van: hallás, látás, tapintás, szaglás. De egy szépséges fűszernövény elültetésével, akár az 5. érzékszerv is beléphet a sorba.







Forrás


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Nessie Graf írta...

Nem vagyok a háztáji kémek barátja. Se így, se a konyhában, ahova már készült jópofa, robotszerű, mindent megfigyelő, mindent felvevő eszköz. Nekem szimpatikusabb lenne egy szimpla lejátszó pl.