Újság!
Betöltés...

Családi pihenőkert: ELŐTTE - UTÁNA

Íme egy ötlet, hogy egy teljesen unalmas jellegtelen kertet hogyan alakíthatsz át egy igazán izgalmas minden igényt kielégítő családi pihenővé. Olyanná, ahol a külső tér szinte külön lakóegységként működik, sőt tavasztól őszig állandó színtere lehet a családi életnek.


A házból kilépve egy hatalmas teraszra érkezünk, ahová két dolgot terveztek az élénk társasági életet kedvelő házigazdák kedvéért. Az egyik egy kültéri konyha, a másik pedig a süllyesztett jakuzzi.

Növényeknél mind formában és mind színben a kontrasztokra törekedtek, amelyeknél a tengerparti összhatás igen fontos volt. Ezért inkább az egzotikus és a mediterrán klímán is gyakran megtalálható növények közül válogattak.

ELŐTTE:
 Ezek az unalmas falak nagyon jó támasztékot adhatnak a futónövényeknek, így könnyedén eltűntethetőek.

 Azáltal, hogy a kert egy teljesen új külsőt kap, a ház is felfrissül vele.

UTÁNA:
Nálunk még nem igazán jellemző, hogy egy terasz faborítást kapjon, pedig megfelelő fát választva tökéletes mind látványban és érzetben.

A fedett kültéri konyha jó lehetőség arra, hogy akár a kisebb nyári esőzések se kergessenek be minket be a házba.

 Az egész napos strandélmény kedvéért semmi sem árnyékolja be a medence mögötti pihenőpadot, viszont a sövény egészéves takarást biztosít.

Az üvegfal közelebb hozza a teraszhoz a medencét, és a pihenő pad segítségével a relaxációs élményeket is.


Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Álmodj konyhát a kertbe
Kényelmes kertészeknek: Spa-kertek
Zöldszoba a kertben

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :