Újság!
Betöltés...

Egy kert életstílushoz igazítva

Íme a kerttulajdonosok álma. Stílusok jönnek - mennek, ám mégis valami tökéletes harmónia árad az egész kertből. Mondhatjuk, hogy ehhez érzék kell, de az ötletek és a tények a képeken jól látszanak. Amelyek tényleg zseniálisak!!!


Amikor a család ezt az ingatlant megvásárolta, akkor a kert már épp megérett egy nagyobb átalakításra, amihez segítséget is kértek. Mindenhol túlzsúfolt virágágyások, elburjánzott és magasra nőtt sövények jellemezték a kertet, amelyet a jelenlegi tulajdonosok életstílusához kellett igazítani. Kivágtak néhány kiöregedett fenyőt és bokrot és cserébe izgalmas, magasított veteményes ágyásokat és alacsony mirtusz sövényeket terveztek a kertbe. Kiritkították a sövénynövényeket, hogy ezzel több fényhez jusson a kert.

A mirtusszal szegélyezett ágyásokat sárga, fehér és lila/rózsaszín virágokkal ültették be, amelyeket rózsákkal tettek még vonzóbbá.

A család kényelmét egy deszkastég biztosítja, amit részben egy fa köré építettek. Találunk itt kültéri kanapét, hintát, süllyesztett medencét lépőkövekkel, azaz minden olyat, ami kényelmet és kikapcsolódást ígér.

Klasszikus formák mirtuszból.


Magasított veteményeságyást sokat látni, de az igen ritka, ahol egy kisebb padka is biztosítja a kényelmet. Itt akár egy nagyobb vendégsereg leültetésére is alkalmas piknik megrendezése is bevállalható.



Egy kis romantika a falra futtatott lilaakáccal.


A háztól távolabb eső részen a fűből nőnek a tulipánok és a nárciszok.

Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :