Újság!
Betöltés...

Kerti fészer, mint ékszerdoboz


Nemrég megosztottam az egyik közösségi portálon egy fészerről készült fotót. Mivel nagy tetszésnek örvendett, arra gondoltam, hogy utánanézek milyen ötletes megoldással lehet egy rumli tárolására alkalmas faépítményt kedves, bájos ékszerdobozzá alakítani.

forrás

Jót tesz a fának, ha néhanapján lefestjük kültéri fafestékkel. Ha ez elmaradna, akkor a fészer, amin az idő szinte elkoptatta a fogait, még ilyen állapotban is szép látványt nyújt. Csak ápolt kertre van szüksége, gyakran nyírt gyeppel, formára nyírt bokrokkal, virágoktól zsúfolt virágládával és teljesen megszépül.

forrás

Itt már a fehérre festett falécek, és az ablakba helyezett virágládák is megjelennek. Nem sokkal nagyobb meló, de hát ízlések és pofonok...

forrás

Az ablakok méretéből és mennyiségéből ítélve ez már nem csak sufniként használt épület, hanem akár kerti tervek kigondolására is alkalmas kis zug. Sosem gondolkodtam azon, hogy egy ablakkeretet piros színűre fessek, de ez a fotó meggyőzött arról, hogy a piros szín az épületbe és a kertbe is több életet visz, és így a téli szürkeség sem tudja fakóvá és unalmassá varázsolni.

forrás

És igen, íme az én ügyeletes kedvencem. Bár nem nagy, de a jó néhány ablak, a kerti szerszámok, az ajtó két oldalán szimmetrikusan elhelyezett cserepes puszpángok, illetve egy kis plusz fedett kertészkedő sarok nyújtja az extrát ennél az épületnél. A piros keret, a sűrű zöld erdő előterében igazán magára vonja a figyelmet. Lehetetlenség mellette megjegyzés nélkül elmenni. Akár egy mézeskalács ház.

forrás

Ez egy igazán kidőlt-bedőlt épület, viszont a szabályos téglalap formában lekövezett terasz kiegyenlíti az épület extravaganciáját. Szeretem az érdekes formákat, így ez az épület is beköltözhetne a kertünkbe. Az ablak alatti virágláda, és ház körül található cserepes növények igazán barátságossá teszik ezt az épületet.

Most pedig íme néhány belső kialakítási ötlet. A felső képen egy kifejezetten szerszámok tárolására alkalmas fészert láthattok, ahol nem csak szerszámokat, hanem a kertből, vagy a kirándulások alkalmával összegyűjtött virágokat is felakaszthatjuk száradni a fába bevert szögekre. Az alsó képen inkább egy kerti dolgozószoba lett kialakítva, ahol semmi sem számít túlzásnak. Itt fő szempont, a kényelem, míg az felső képen a színes egyszerűség a mérvadó.





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :