Újság!
Betöltés...

Valentin napi apróságok: Lila szívek a tányér alatt


Nem mondhatnám, hogy számomra a Valentin Nap, az ünnepek NeTovább-ja. Igazából én ezzel az ünneppel nem is nagyon törődtem idáig, de most úgy gondoltam, hogy erőt veszek magamon és időben kitalálok és elkészítek olyan Valentin napi apróságokat, ami nem feltétlen a fogyasztói társadalom aktivizálását jelenti, hanem inkább apró figyelmességek a családomnak.

Kedvencem lett:

Egy olyan Valentin napi meglepetést készítettem el, amit ha már előző este kiteszünk az étkező asztalra, akkor reggel nem csak kedvesünknek, hanem akár csak saját magunknak is egy mosolygós napot varázsolhatunk.

Ez pedig a szív alakú tányéralátét. Nem nagy újdonság, lehet készen is venni. NA, DE NEM ILYET!

A dekorgumikat igen széles színválasztékban kínálják a kreatív hobbyboltok, ahol mindenki ízlése szerint válogathat. Egy gond van csak, hogy ezeket mindenképp A4 méretben szeretik árusítani (de miért?), márpedig ez a méret nem megfelelő egy tányér és egy pohár elhelyezésére. Így kettő-kettő ívet vásároltam fejenként, és mint két törött, összefoltozott félszív díszíti az asztalunkat. Vízálló ragasztóval összeragasztottam, és viaszos fonállal - látványos nagy öltésekkel - összevarrtam.

Ahhoz, hogy mindegyik szívecske egyedi legyen, más és más mintát ragasztottam rá. (Így az aprónépnek újabb lehetősége lesz a tulajdonjog gyakorlására.) Ha különböző színekkel variálunk még látványosabb az illesztés.

Tényleg nem nagy meló (egy esti film nézése közben lazán elkészül a családi mennyiség), viszont annál kedvesebb, és tényleg a szeretetünket juttatja eszébe a használóinak. Arról nem is beszélve, hogy igazán különlegessé teszi az étkezéseket arra a napra.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :