Újság!
Betöltés...

Dekor&Mentha kertlátogatás

Most hétvégén a kertrajongó nagyközönség számára is megnyílt a Dekor&Mentha kert.


Pár évvel ezelőtt és jó néhány költözés után megérkeztünk a saját kertünkbe, amely múlt hétvégén megnyitotta kapuját. Ezek az elmúlt évek arra is alkalmasak voltak, hogy kísérletezzek mind a kerti anyagok, a kertépítési technikák és az ágyások kialakításában. Azaz, az elmúlt években kipróbálhattam és megismerhettem elég sok dolgot ahhoz, hogy tudjam miként hozhatom létre az álom kertet.

Lehet meglepő, de a napjaimhoz hozzátartozik, hogy kerti újságokkal és könyvekkel kelek illetve fekszem, mert mindent tudni akarok és minden tudást magamba akarok szívni. A legapróbb részletek is érdekelnek egy kert kialakításában, amin talán egy átlag ember szeme elsikkad. Az apró mozaik darabkákból és saját kreativitásom által rakom össze az ötleteimet, amitől (úgy gondolom) egyedi és saját arculata lesz / lett a Dekor&Mentha kertnek.

Már a blogírásom kezdetétől nagy virágrajongó voltam és gyerekeim miatt igyekeztem az ízletesfinomságokat magunknak megtermelni a kertben vegyszermentesen. Ez az elmúlt 10 évben és három kerten át mit sem változott, csak a gyermekeim lettek cuki kicsikből izgalmas egyéniségű tinédzserek.
Illetve így fogalmazódott meg bennem a Dekor&Mentha szlogen: Szép és ízletes kertekért...




Bár a jelenlegi kertünk még csak pár éves, viszont a mögötte összegyűjtött tapasztalat hosszú - hosszú évekre nyúlik vissza, ahogy azt a blogbejegyzésekben is olvashatjátok.
A most hétvégi kertlátogatáson igyekeztem sok olyan információt összegyűjteni, ami egy kerttulajdonos és egy kertet formáló ember számára izgalmas és hasznos plusz összetevő lehet. Mert egy kert nem csak az ide - oda pottyantott kerti elemek összességéből áll. A harmónia és az átgondoltság a tervezés részét képezi, amelyekre már a kezdetektől érdemes figyelni. Ezek azok az apró kis adalékok, amelyektől meg tud jelenni akár a lelkünk kis apró darabkája is a kertünkben. Illetve amelyektől minden kertlátogatónk jól érzi magát ebben a zöld térben.

Természetesen kaptam olyan kérdéseket is, amelyek a látogatók számára voltak érdekes és elsőre megválaszolatlan titkok a kertben. De szerencsére a kertészkedés nem HarryPotter varázslatain múlik, így a jelenlegi tudásomat megosztva remélem, hogy mindenki jól megpakolt ötletbatyuval tért haza, amelyet aztán otthon hasznosíthat a jövőben a saját kertjében.

Virágok mindenfelé






Jelenleg a pihenőhelyeket és a kreatív sarkokat kedvelem leginkább a kertben. Láthatóan mindegyik családtagom szereti kipróbálni a különböző pihenőpontokat, ahonnan más - más nézőpontból szemlélheted a kertet.





Apró kis meglepetés dekorációk a kertben





Majd egy kis perzsa rózsatorta finomság, ami ha felkeltette a figyelmeteket, akkor a receptjét ezen a spanyol oldalon találjátok:



Legközelebbi kertlátogatás alkalmával téged is sok szeretettel várlak

Ági a Dekor&Mentha kertből




Ha tetszett a poszt, akkor oszd meg ismerőseiddel és kövess a különböző közösségi oldalakon
(Facebook, Instagram, TikTok)

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :