Újság!
Betöltés...

Nyári cserepes virágkompozíciók

Ez mindig is kedvenc témám volt.
Szeretem gyűjteni az ötleteket, hogy hogyan és miként lehet látványos kaspó összeállításokat készíteni nyári kertünk számára. Szerintem ez egy megunhatatlan téma. Leginkább azért, mert az utóbbi években akkora változások és olyan izgalmas trendek kezdenek megjelenni a hétköznapi kaspók esetében is, ami az unalmas összeállításokat látványos tüzijátékká alakítják. Mi pedig bármikor megismételhetjük ezt a látványt saját kertünkben is. 



Berlini túránk során készített fotók között főként egynyári és ehető növényekből készült virágos kaspó összeállításokat találtunk.
Ha idáig bárkinek is kétsége támadt volna affelől, hogy a kaspó összeállításokra szükség van-e a kertjeinkben, akkor íme pár jó példa arra, hogy milyen látványos fókuszpontokat lehet ezekkel a magasra nyújtott növény együttesekkel kialakítani. Feldíszíthetjük vele a hosszan elnyúló kocsibejáró oldalát, egy nagyobb beton rengetegben mozgalmas és látványos virágzó pontokkal törhetjük meg az unalmas és egyhangú felületeket, de akár ezekkel a fókuszpontokkal vezethetjük a tekintet és a látogatókat is egy bizonyos kerti látványosság felé. 

Gyertek most velem egy kis kerti sétára a virágzó kaspók mentén.

Az IGA Berlin kert bejáratának két oldalán ilyen narancs színű kompozíciókat találtunk.






A sötétszürke óriás kaspók remek hátteret biztosítanak az élénk színkombinációjú virágoknak, amelyek szinte ragyognak a kaspó felett. Ilyen esetben szinte csak a növényekre és a növények színeire koncentrálunk.






Körbejárható kaspóbeültetések.





Saját kertedbe is szeretnél ilyet?
Dekor&Mentha Shop vásárlás



Ha tetszett a poszt, akkor oszd meg ismerőseiddel és kövess a különböző közösségi oldalakon
(Facebook, Instagram, TikTok)



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :