Újság!
Betöltés...

Applikációk madárrajongóknak

Amikor meghallasz egy izgalmasabb madárhangot, rögtön a madarat keresed. Vajon hol lehet? Hogy néz ki? Többen is vannak? Le tudom fotózni? De jó lenne, ha ezt a hangot rögzíteni tudnám, vagy akár ébresztő funkcióként használhatnám.

Valószínű nem csak én vagyok így ezekkel a fenti óhajokkal és bakancslistát kívánságokkal, amelyeknek egy része úgy tűnik, hogy megvalósul anélkül, hogy életveszélyesebb kalandokba sodornánk magunkat.

Mai posztomban olyan appokat fogok nektek ajánlani, amelyek elősegítik a madarak iránti rajongásotokat. Mert egy kert vagy egy jól megtervezett kirándulás, de akár egy kellemes ébredés is mit sem ér madarak nélkül. Hogy jön mindez össze egy posztba? Arra válaszom rögtön egy magyar fejlesztésű applikáció lesz.


A Madárhatározó a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és Farkaskölykök közös munkája. Egy applikáció, amire szerintem minden természetrajongó telefonjára fel kell kerüljön. Ha szeretsz kirándulni és megfigyelni/felismerni a túráid közben felbukkanó madarakat, akkor azért, ha pedig a kerted és közvetlen környezeted madárvilágára lennél kíváncsi, akkor pedig azért.
Itt van lehetőség ismeret bővítésre és egy kis játékra is, amit a fiaim lelkesen tesztelnek hetek óta és egyre nagyobb élmény számukra, amikor a madarakról gyűjtött információkat egyre jobban elsajátítják.

Valószínű, ha mindezt a tankönyvükben kellett volna elvégezniük, akkor nem lettek volna ennyire lelkesek, de egy jól megszerkesztett applikáció csodákra képes, hogy a gyermeki agyat érdeklődésre és gondolkodásra csábítsa.Mivel szeretem a madarak füttykoncertjét és azt a különleges dallamvilágot, amivel színesebbé teszik az életünket, ezért én különösen izgalmasnak találtam a Dawn Chorus applikációt. Ezt az applikációt a Pittsburgh-i Cargnegie Museum készítette a madárrajongók számára.

Mi lenne, ha mától te állíthatnád össze, hogy a különböző jelző és ébresztő csengőhangjaid milyen madarak torkából szólalnak meg?
Ezt az remek ébresztőt, szundi funkcióval is ellátták, ami úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos része az ébresztésnek. Ám őszintén szólva vannak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy az ilyen csengő hangok mennyire működnek hatásosan. Mert én valószínűleg csak még inkább visszaaludnék a csodás füttykoncertet hallgatva és kevéssé az ágyból kipattanás mellett döntenék.

Nézzétek meg és próbáljátok kis mindkettőt.
Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
Illetve, ha nektek is van hasonlóan kedvenc madaras applikációtok, ami könnyebbé vagy informatívabbá teszi az életünket, akkor írjátok meg bátran.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :