Újság!
Betöltés...

Vajon a kertünk meg tud védeni minket?

A kert, egy ember által létrehozott földdarab, ahol parcellákba ültetünk növényeket és létrehozzuk azt a növényi rendszert, amely a tökéletes paradicsomi állapotokat fejezi ki számunkra.

Lehet az egy hatalmas veteményes kert, egy mediterrán hangulatú kert, a vidéki kertek báját magába gyűjtő csodakert, az ázsiai tájak szépségét idéző minitáj vagy a legmodernebb zöld tér, amit csak el tudunk képzelni.

Kép forrás


A kert egy fajta meditációs hely, ahol újra és újra rátalálhatunk önmagunkra. 
Vajon a mostani helyzetben sikerül-e megtalálnunk azt a lelki nyugalmat ebben a térben, amely kisimítja a hétköznapok és a Covid okozta stressz problémáit?

Nehéz erre választ találni.




Talán annyit tudok nektek mondani, hogy egy gereblye, egy ásó és néhány négyzetméter kitakarított zöld terület már nagyobb lelki feltöltődéssel tud bírni minden kertet és természetet szeretető emberben, mint bármi más. Hirtelen meglátjuk a lehetőségét annak, hogy ezekkel a kis apró mozdulatokkal is mekkora változásokat tudunk létrehozni a saját közvetlen környezetünkben.


Nem muszáj komplett parkot kiépítenünk elsőre, csak ásni, metszeni és mindig az előttünk álló feladatra koncentrálni. Talán ez ennek a relaxációs és meditációs folyamatnak a lényege, mindig koncentrálj a jelenlegi feladataidra és örülj, amikor előre haladtál akár csak egy pár lépésnyit is.


Ezzel a gondolkodással mosolyogva hajtod le a fejed esténként a párnádra, miközben tudod, hogy a kerted hálásan megköszöni neked az érte folytatott küzdelmet.




A válaszom a címben feltett kérdésre igen összetett lenne és nem is biztos, hogy én tudom erre megmondani a tökéletes választ. Viszont azt látom, hogy néhány négyzetméternyi darabka zöldterület gondozásától boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak vagyunk, ami mindig nagy segítség egy nehéz szituáció átvészelésében.

Kívánok nektek sok szép virágzó és termő növényt a kertetekbe és hozzá sok - sok mosolygós pillanatot!





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :