Újság!
Betöltés...

Hálószoba felújítás VIRÁGOSAN - DIY projekt

Az év első projektje egy beltéri felújítás volt... természetesen virágokkal fűszerezve




Ahogy azt már sokan tudjátok rajongok a virágos és botanikai mintás tapétákért. Így három évvel ezelőtt, amikor megtaláltuk az otthonunkat, első dolgom volt, hogy ilyen tapéták között válogassak. Máig rajongok mindegyikért, ám a hálószobában történt egy kis tervezési malőr.

A kiválasztott tapéta nem mutat jól a szobának csupán az egyik falára tervezve. Túlságosan is vonzza a tekintetet, ezért legalább két falat kellett volna, hogy betakarjon, vagy legalább valamilyen formában folytatódnia kellett volna a mintának többi falon. Már rég kitaláltam a megoldást, ám a kivitelezés idáig váratott magára. A koncepcióm az volt, hogy a tapéta alapszínét megjelenítem az oldalsó falon és a maradék tapétát képkeretekben helyezem el. 


Végig az járt a fejemben, hogy télen nem szokás házat festeni. Ez tavaszi és nyári feladat. De hát nekem most van időm rá, ezért hozzá is láttam. Egyáltalán nem bántam meg. Reggel kezdtem, este már függönyöket is felraktam, készen várt minket a hálószobánk.

A TERV


Teendők:

Ugye milyen csodaszép?
Ugye milyen csodaszép?
      
  1. Amit tudtam elrámoltam.
  2. Először egy enyhébb ragasztású maszkolószalaggal végig ragasztottam a széleket.
  3. Majd beborítottam a szobát takarófóliával.
  4. A fal először kapott egy alapozó réteget, amelynek a felvitele nem jelentett sok időt. Igazából csak a száradásra kellett odafigyelnem.
  5. Majd egy kis műanyag edényben kikevertem 1:5 arányban a tökéletes festékszínt. 1 rész Poli-Farbe Platinum borostyán B80 és 5 rész Poli-Farbe Platinum fehér F1 falfestéket kevertem össze. 
  6. Következő lépésben felhordtam a festéket egy rétegben. Egyáltalán nem volt nehéz dolgom. Nagyon könnyen tudtam a Poli-Farbe Platinum falfestékkel dolgozni. Könnyen terült és jól fedett. Néhány hengerezés után láthatóvá vált a szín nagyobb felületen is. 
  7. Készítettem fotót száradás közben és a végleges állapotról is. Látható, hogy a végeredmény gyönyörű és egységes lett, amire laikus festőként nagyon büszke vagyok. 😍



Ezt a dekorációs módszert csak ajánlani tudom. Én minden este lefekvéskor megcsodálom az aranykeretbe zárt madárkáimat és a virágfürtöket.



ELŐTTE


SZÁRADÁS KÖZBEN

SZÁRADÁS UTÁN

VÉGEREDMÉNY:



A bejegyzés támogatója: Poli-Farbe Kft. www.polifarbe.hu


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :