Újság!
Betöltés...

Széllkapu - Egy park, amire már nagyon vártunk

Végre megépült egy csodaszép park Budapest szívében.

Bár természeti kincsekben bővelkedik a főváros és az ország is, mégis azt tapasztaltam az elmúlt években, hogy élhető és aktív kikapcsolódásra alkalmas parkok kevéssé létesülnek az országban.
Ezek azok a parkok, ahol minden korosztály talál magának valami kikapcsolódásra alkalmas relaxációs pontot, ahol a tér már önmagában is kreatív alkotásra csábít, ahol csak üldögélni és nézni a tájat is olyan feltöltődés, mint egy jó nyaralás a világ másik végén. (Ilyen parkokra és kertekre sok példát találsz itt a blogomon)



A városban élő emberek számára ezek a helyek biztosíthatják a nyugalmat a mindennapi rohanás és a vírus okozta stressz mellett.




A Széllkapu minden olyat megtestesít, amilyennek egy igazán modern városi kertnek kell lennie. Vízfelületek, többszintes zöld terek - ahonnan belátod az egész parkot -  játszóterek, kényelmes pihenőágyak.















Ami számomra érdekes és nagyszerű része volt a parknak, hogy izgalmas és látványos növénytársításokat találtam mindenfelé. Kertlátogatásaim során a növényeket  nézem, listázom és elemzem, ezért hirtelen az tűnt fel számomra, hogy: "Végre egy zöld tér, ahol a számomra is kedves és nekem is tetsző növények jelennek meg"

Mivel ez a park valószínűleg épít a hozzám hasonló kertrajongók látogatására is, ezért sok helyen találtam növényjelző táblákat magyar és latin névvel. Sőt, a weboldalukon található egy növényhatározó is, amelyben végig böngészheted a parkban fellelhető növényeket.




De ötletelni jöhet ide, zöldfal rajongó vagy zöldtető építésen gondolkodó kerttulajdonos, vagy olyan aki csak szeretne izgalmas teret a kertjébe.



















Amikor arról olvasol egy kertészeti könyvben vagy cikkben, hogy kerted tervezésénél érdemes kihasználni a függőleges irányokat is, akkor ellátogatva ebbe a parkba biztosan megérted milyen lehetőségek közül válogathatsz még, amelyeket idáig még nem próbáltál ki.






















Szóval végre létrejött egy park Budapesten, ahol lehet ötletelni, kikapcsolódni, szórakozni és szeretni az életet.


Nappal


Esti fényben



Növényrészletek, amelyekkel nem lehetett betelni







Amikor a fények még szebbé alakítanak egy különleges zöld teret










A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :