Újság!
Betöltés...

Pünkösdi virágcsokor a kertből

Jezsámen virágzása mindig meghozza a kedvemet a virágcsokrok készítéséhez.

Olyan mennyiségben ontja a virágait és olyan illatfelhővel tölti be a kertet, aminek nem lehet ellenállni. Még a házba is bekúszik ez az illat az ablakokon át, mintha folyamatosan csábítana kifelé, hogy alkossak a virágaiból valami csodálatosan romantikus dekorációt.





Varázslatos módon mindig egyszerre virágzik a rózsákkal, így ha valaki rózsakísérő növényt szeretne a kertjébe, akkor annak csak javasolni tudom, hogy a kert egy üres pontjára ültessen jezsámen bokrot.
Sajnos tetvesedésre hajlamos, de egy idő után ezek a csúfságok ahogy jöttek, el is mennek róla mindenféle permetezés nélkül. 

És milyen hangulatot képes teremteni néhány szál jezsámen, pár szál rózsával keveredve?
Szerintem kifejezetten ünnepi lett ez a kompozíció, aminek az összeállítása csak néhány percet vett igénybe.



Igazából ilyenkor sajnálom csak igazán, hogy nem festőnek születtem....




Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.









A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :