Újság!
Betöltés...

Viktoriánus rózsacsokor a kertből

Ez a virágos kompozíció hirtelen felindulásból jött létre a kert egyik hátsó sarkában
Nagyjából 10 perc alatt készült el a virágok lemetszésétől számítva a fotózásig


Az ötletet egy Facebook csoporttárs adta, aki azon tűnődött, hogy vajon a kertjében virágzó egyik rózsafajtát miként köthették annak idején csokorba, ha az eredeti neve "Bride's rose", azaz "Menyasszony rózsája" volt.


Ekkor jött az ötlet, hogy utánanézzek a Viktoriánus rózsacsokroknak.


Aki szerelmese a rózsáknak, az mindent tudni akar kedvenceiről. Mikor nemesítették? Milyen célból hozták létre vagy használták a virágát? Ha vágott virágnak alkalmas rózsáról beszélünk, akkor pedig úgy gondolom, hogy ez egy csodás lehetőség a kísérletre, hogy felelevenítsük a letűnt korok hangulatát.

Egy kis virágos részlet kialakításával pedig visszahozhatjuk kertjeinkbe és otthonainkba azt a békebeli és olyannyira lelassult, bájos világot.

És mi a tipp a viktoriánus csokrok kialakításához?
  • Minden időszakban legyen a kertedben vágható és csokorba köthető virág, amivel az otthonodat feldíszítheted. 
  • Ide tartoznak az egynyári virágok, a virágos évelők, a virágzó cserjék és a leveleikkel szépen díszítő cserjék
  • Örökzöldekből is nevelj a kertedben, mert az őszi, téli időszakokban ezek a növények tudják feldíszíteni az otthonodat. Sok ehhez hasonló tippet találtok a Dekor&Mentha blog és Instagram oldalán.


Ha pedig virágokra van szükséged a kertedbe a hasonló ötletek megvalósításához, akkor gyere és nézz szét a 

Dekor&Mentha Shop

oldalán

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :