Újság!
Betöltés...

Nyári Cserép Összeállítás

Tavasszal érkezett egy kérdés, hogy milyen sorsot lehet szánni a Virághagyma Lasagne-nak a nyári időszakra? A most következő képek és sorok remélem segítenek kicsit az ötletelésben.




Az egészet azzal kezdtem, hogy kibontottam és külön papírba csomagoltam a krókusz, a nárcisz és a tulipán virághagymákat. (Természetesen nem szükséges kibontani a mélyre ültetett virághagymákat is, de én most ezt is megtettem kíváncsiságból. Ennek részleteit egy későbbi blogbejegyzésben olvashatjátok majd.) A kiszedett földet visszaborítottam és mehetett is bele az ültetés. Színcsoportok szerint állítottam össze a virágokat, és végeredményként egy frissítő vizuális élményt kaptam, ami  hatással van az egész kertre.


Az első a Fehér Cserép Összeállítás lett:

Pillangóvirág (Cosmos bipinnatus) , törökszegfű (Dianthus barbatus), és díszgyertya (Gaura - Rosy Jane) kombinációja.
A díszgyertyánál választhattam volna teljesen fehér fajtát is, ám ezek a leheletnyi rózsaszín cirmok pont ideálisak ahhoz, hogy egy kis kontrasztot vigyenek ebbe a hófehér tobzódásba.

Fantasztikus nap, mint nap nézni ezeket cakkos szegélyű, de mégis olyannyira tökéletes hófehér pillangóvirág fejeket, miközben a díszgyertya könnyed virágszálai egy-egy fuvallatra ide-oda himbálódzna. A törökszegfű pedig ápol és eltakar, miközben csodásan díszít is a virágok lábainál.







A második egy Rózsaszín Cserép Összeállítás lett:

Ebbe két fajta pillangóvirágot (Cosmos bipinnatus - mélybordó / rózsaszín) és egy réti füzényt (Lythrum virgatum - lila) ültettem, így vonultatva fel a rózsaszín és a lila árnyalatait három virágban.

Itt is fontos, hogy az egyik virág kis méreténél fogva takarjon, míg a réti füzény hosszúkás alakjával és lilás árnyalatú virágaival visz lendületet ebbe a kompozícióba. Mivel ez az összeállítás árnyékosabb helyen van, ezért jelenleg a mélybordó pillangóvirágok igen lassan akarják kibontani szirmaikat, pedig már nagyon szeretném, ha azok is ontsák magukból a színeket.

Ám, jelenleg ez a pillanat még várat magára.





Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :