Újság!
Betöltés...

Kék virágos mező kertben

Végre kezdi megmutatni magát az egynyári virágágyás a kertben.
Egy olyan hely ez, ahol sok fajta virágmag keveredik és várja a tökéletes pompa elérését.


Nem kell nagy területre gondolni, és mégis igen sokféle virággal tudom a kertemet, majd az otthonomat megörvendeztetni. Most, hogy látom az eredményt, jó lenne ezt a kis ágyást többszörösére növeszteni és reggelente illetve esténként csak csodálni a tavaszi / kora nyári munka eredményét. Mert annyira jólesik a szemnek, ahogy elveszik a hullámzó virágtengerben.

Tapasztalatom a virágos mező összeállítással kapcsolatban:
  1. Eleinte rendszeres és bőséges locsolásra van szüksége. Ezt az egyik területen (tavaszi időszakban) nem tudtam megoldani idő hiányában, így annak most látom a kárát.
  2. Mindenképp érdemes betartani a területre vonatkozó információkat, ugyanis a túl sűrűn ültetett, majd kikelt virágok elszívják egymástól a tápanyagot. 
  3. Ha szép és mutatós virágágyást szeretnénk, akkor eleinte a gyomlálást (vagy ha sorokba vetettünk, akkor a kapálást) fontos, bár nem túl gyakori kerti munkaként kell bevetnünk.
  4. Továbbiakban már csak az uborka futtató háló közé igazítást kell elintézni, hogy virágaink viszonylag egyenesen és ne dülöngélve mutassák be szépségüket.

    

 




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :