Újság!
Betöltés...

Bemutatókertek Tullnban

A most következő képek és sorok Judittól érkeztek, aki egy igazán különleges helyre látogatott el és a képek alapján úgy érezhetjük, hogy mi is bármikor útra kelnénk, hogy végigsétálhassunk ebben a kertben.
  

Tulln egy kisváros Ausztriában, alig félóra autóútra Bécstől. Itt található az egyetlen olyan bemutatókert a kontinensünkön, amelyben különböző ökológiai rendszerű kerteket láthatunk

50 hektár területen. Áprilistól októberig van nyitva, mi júliusban látogattuk meg, de úgy érzem, hogy tavasszal és ősszel is vissza kell még ide térnünk egyszer.

Több, mint 50 kertkialakítási ötletet mutatnak be, az erkélyládák beültetésétől a parasztkerteken át a legmodernebb stílusig. Rendszeresen tartanak előadásokat, tematikus hétvégéket, ill. lehet növényeket is vásárolni. A gyerekek is szórakozhatnak, mert lehet csónakázni, van játszótér, egy kilátó(amelyet ott jártunkkor épp lezártak, mert annyira fújt a szél),s természetesen étterem és ajándékbolt. Egy napot simán el lehet tölteni…

A képek többet mondanak (a teljesség igénye nélkül… több mint 300 fotót csináltam 3 óra alatt…)


A bejáratnál a tavirózsás, szökőkutas tóban egy fehér hölgy mereng…
A kertben folyamatosan dolgoztak és mosolyogva köszöntöttek minket…

A függőleges kertek, ill. a háztetők zöldítésére is adnak ötletet:

Ötletek a pihenőhely kialakításához:
Japán kert:


Romantikus angol „tengerpart”:
 


Játékos részletek:


Csináljunk árnyékolót!(tök és sarkantyúvirág volt az aljára ültetve)

A gyógynövények kertje:

Hortenzia álom:

Fűszerspirál:

Komposztálás, magasított ágyás:


A parasztkertben:
Úszómedence, az öntisztuló tó:

A kedvencem, a rózsakert:

Kertbarátok! Ha tehetitek, ezt ne hagyjátok ki!!!!
Üdvözlettel: Takács Judit Debrecenből


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :