Újság!
Betöltés...

Sebők Lajos és Gáspár Éva: Mediterrán kert itthon - Könyvajánló

Egy gyakorlatias és kézzel fogható ötletekkel tarkított kertészeti könyvet olvasgatok már pár napja a gépemen, ami úgy gondolom, hogy nem csak a mediterrán kertek rajongói számára lehet hasznos, ha egy kert-, vagy egy megoldhatatlannak látszó ágyásrészlet kidolgozására kerül sor.


A könyv írói Sebők Lajos és Gáspár Éva, a Préri Kert oldal tulajdonosai, akiknek nem csak egyszerűen hobbija a kert, de az elmúlt 10 évben tudatosan gyűjtötték össze azokat az ötleteket, amelyek szárazabb nyarak esetén is pompázatos kertet eredményeznek.

Mediterrán kert itthon
  című e-könyvük
olyan összeállítás, amely hazai klímára íródott, és emiatt a benne található növénytársításokat bátran kipróbálhatjuk mi magunk is kertjeinkben.

Első és második böngészésre is azt érezi az olvasó, hogy ilyen megoldásra váró kertrészlete neki is van, és érdemes lehet követni a könyvben leírt apró tippeket. Egy kert a könnyű fenntarthatóságot és a dús növényzet látványát kell, hogy ígérje. Mindennek a hogyanját és a mikéntjét lépésekben és sok - sok képpel illusztrálva mutatja be az író.

Részlet a könyvből, a teljesség igénye nélkül:

Kert kialakítási ötletek
Fotókkal illusztrált növénytársítási tippeket találni szűk és tág terekbe. Ötleteket találni a téli kert szépségére is, vagy akár a szűk és nehezen elérhető terek kivirágoztatására.

Növénycsoportonként összeállított listák
A könyvnek ez a része különösen azok számára lesz szimpatikus, akik a jól áttekinthető adat kupacból szeretik gyorsan kiválasztani a maguk számára megfelelő növényeket.
Tetszik, hogy a növények csoportosítva vannak lombjuk tartóssága, fényigényük, majd színük, vagy virágzatuk szerint. Így mindenki maga dönthet a számára legfontosabb szempontok alapján.

Konténeres összeállítások
A mediterrán kertek alapja a konténeres kertészkedés. Itt olyan javaslatokat és szép összeállításokat találni, amelyek eredetiségük mellett megvalósíthatóak is.



















Természetesen ezek mellett még sok hasznos, hazai klímánkra vonatkozó tippet, tanácsot és ötletet találnak azok, akik szerelmesei a mediterrán kerteknek, vagy csak épp színesebbé szeretnék varázsolni a kert egy jól benapozott pontját.
Mert egy mediterrán kert lehet romantikusan meghitt, vagy békésen megnyugtató, amelyre mindenképp a könnyű fenntarthatóság lesz a jellemző.


A fotók részletek a digitális formában megjelent e-könyvből.



Egy pergola teteje pozsgásokkal díszítve.



További információt a Mediterrán kert itthon című e-könyvről
ITT 
találhatsz!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :