Újság!
Betöltés...

Kiskert ötletek

Kicsi a kerted, ezért sokat agyalsz azon, hogy hogyan lehetne egy eredeti, ám mégis használható külső szobát kialakítani a család számára?



Ha már megtörtént kerted téliesítése és csak a hófehér takarót várod, amely ünnepi díszbe öltözteti pár hétre, vagy akár hónapokra a zöld szobát, akkor elérkezett az ideje a jövő évi tervek kidolgozásának.
Mostani bejegyzésemben kiskert tulajdonosoknak gyűjtöttem ötleteket, amelyeket igazából sosem érdemes konkrét készként elfogadni. Lényeg a rugalmasság és a kreativitás.


Egyik barátnőmnek (aki sorházban lakik), nagy álma egy ilyen medence. Ne tekintsétek őrült ötletnek, mert egy víz-ellenáramoltató segítségével, akár úszni is lehet benne.


Egy kis kertben nem feltételen van szükség fűre, és így a fűnyíró használatát is mellőzhetjük.


Szabályos vonalvezetésű kerthez, határozott kontúrt adó árnyékolóra van szükség. Ha mindehhez keskeny virágágyást társítunk, akkor azt érdemes szabályos ismétléssel kiemelni.


Ha vonzanak a marokkói illetve a keleties hangulatú kertek, akkor egy ilyen épített pad jó alapot adhat a későbbi kert formájának.


A sötét pácolású deszkapadozat és buja növényzet teljesen elfeledteti felünk, hogy ez egy keskeny sorház-kert.


Ha csak egy kis sarok jutott, akkor azt az emeltágyás segíti izgalmasabbá tenni.



Kavics és napimádók a megoldás, ha kicsi a kerted, de mégis reggeltől estig éri a nap.<



A domboldalnak köszönhetően, lépcső segítségével juthatunk el a teraszra és gyerekek játszóterére, amit a mellette lévő fallal együtt élénk virág színnel emeltek.


Egyszerű, letisztult, azaz szinte tökéletes egy pasi lakás kültéri folytatásának.


Ha az előző képen lévő kertet - vagy inkább teraszt - férfiaknak ajánlottam, akkor ezt elsősorban nőknek tudnám elképzelni.


Ennek a terasztulajdonosnak van mit kertészkednie.


Ha nagy rózsarajongó vagy, akkor ilyen kis helyen fontos lehet, hogy olyan fajtát válassz, aminek alig vagy egyáltalán nincsen tüskéje.


Képek forrása

Na jó, tudom, tudom...! De ezt lehetetlenség volt kihagyni! :)


Szeretnél mindig frissen értesülni Újdonságainkról? 
Ha tetszett a poszt, akkor oszd meg ismerőseiddel és kövess a különböző közösségi oldalakon
(Facebook, Instagram, TikTok)

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :