Újság!
Betöltés...

Virághagyma Lasagne

Még mielőtt bárki a hagyományos olasz specialitás elkészítésére gondolna, gyorsan leszögezem, hogy nem áll szándékomban virághagymákból ételt készíteni.

A fenti cím lassan már egy kertészeti fogalommá válik, ami csupán onnan kapta a nevét, hogy a virághagymákat az olasz lasagne recept szerint rétegesen pakoljuk egymás fölé, miközben egy nagyjából 5 centiméternyi föld réteggel választjuk el őket egymástól.


Persze az elkészítésében van néhány apró trükk, amit érdemes tudni még mielőtt neki vágunk, de igazából annyira egyszerű, hogy leírva csak ezt mondanám.

Végy egy:
  • Magas, ám karcsú formájú cserepet,
  • sok virágföldet homokkal elkeverve
  • és sok - sok virághagymát.

....a többi hozzávalót és részletet a videóban találod. 

Gyere és nézd meg hogyan lehet elkészíteni a  teraszod tavaszi sztárját!
Tulipán virághagymák nagyjából 20 cm-rel a cserép peremétől.

 

 Nárcisz virághagymák 12 - 15 cm mélységre a cserép peremétől.

Krókusz virághagymák, nagyjából 5 cm mélységben a cserép peremétől.


KÉSZ!
Most már csak a záró kavicsréteg hiányzik, ami megakadályozza a talaj kiszáradását, miközben dekor funkciót is betölt a téli, tavaszi időszakban.

Remélem ezzel a videóval illetve képsorokkal, Nektek is megjött a kedvetek és most már nagyobb bátorsággal kezdtek hozzá egy hasonló tavaszi kompozíció elkészítéséhez.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :