Még mielőtt bárki a hagyományos olasz specialitás elkészítésére gondolna, gyorsan leszögezem, hogy nem áll szándékomban virághagymákból ételt készíteni.
A fenti cím lassan már egy kertészeti fogalommá válik, ami csupán onnan kapta a nevét, hogy a virághagymákat az olasz lasagne recept szerint rétegesen pakoljuk egymás fölé, miközben egy nagyjából 5 centiméternyi föld réteggel választjuk el őket egymástól.
![]() |
Persze az elkészítésében van néhány apró trükk, amit érdemes tudni még mielőtt neki vágunk, de igazából annyira egyszerű, hogy leírva csak ezt mondanám.
Végy egy:
- Magas, ám karcsú formájú cserepet,
- sok virágföldet homokkal elkeverve
- és sok - sok virághagymát.
....a többi hozzávalót és részletet a videóban találod.
Gyere és nézd meg hogyan lehet elkészíteni a teraszod tavaszi sztárját!
Tulipán virághagymák nagyjából 20 cm-rel a cserép peremétől.
Nárcisz virághagymák 12 - 15 cm mélységre a cserép peremétől.
Krókusz virághagymák, nagyjából 5 cm mélységben a cserép peremétől.
KÉSZ!
Most már csak a záró kavicsréteg hiányzik, ami megakadályozza a talaj kiszáradását, miközben dekor funkciót is betölt a téli, tavaszi időszakban.
Remélem ezzel a videóval illetve képsorokkal, Nektek is megjött a kedvetek és most már nagyobb bátorsággal kezdtek hozzá egy hasonló tavaszi kompozíció elkészítéséhez.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése