Újság!
Betöltés...

Amarillisz vagy Mikulásvirág?

Ha azt mondom december, akkor a fenyőfán kívül mindenkinek egy szobanövény jut rögtön az eszébe:
a Mikulásvirág.

Szerencsére a designerek úgy döntöttek, hogy tágítják a karácsonyhoz kapcsolódó növények körét és a kevesebb növényismerettel rendelkező, ám a dekorációk iránt annál inkább fogékonyabb közönséget is megismertetik egy pompázatosan ünnepi növénnyel:
az Amarillisszel.


Először csak a magazinok oldalán mosolygott rám asztaldekorációként, majd jobban utánajártam a dolognak. És ha valamire felfigyelsz, akkor egyre több jön veled szembe. Találtam cserepes, de még bimbós változatot vagy gyönyörű hosszú szárú élő vágott virágot. Bár nálam még akár a művirágok is szóba jöhetnének, mert annyira szépek és mutatósak.
Ha valaki úgy gondolja, hogy rendhagyó módon idén nem, vagy nem csak a piros Mikulás virág fogja díszíteni az asztalát, akkor íme néhány ötlet.


Forrás
Forrás
Forrás

Forrás
Forrás
Forrás: Butlers

Ha érdekel ennek a szépséges virágnak a gondozása, akkor itt részletes infót találsz:
Bálint gazda: Amarillisz - Csináld magad!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :