Újság!
Betöltés...

Tetőterasz Olaszországból

Adott volt két magas fal és egy monokróm szürke tér, ami első ránézésre inkább egy börtönudvarra hasonlított, mint egy kertre. A tulajdonosok kívánsága mégis egy ízig - vérig mediterrán tetőterasz volt, ahol minden sarokból a nap és a növények szeretete érződik.


A jó tervezésnek köszönhetően ötvözték a modern anyagokat és technikákat a hagyományos látványelemekkel. Így a téglából épített pergolát egy fém szerkezettel helyettesítették, amit jelenleg még bambusz árnyékol, de pár év múlva a jázmin fogja teljesen benőni.

Ahogy a kertben, úgy egy tetőteraszon is szükséges a funkciók térbeli elválasztása, amit itt szintkülönbségekkel oldottak meg. A deszkapadozat összesen három fő részre osztja a teret, de ennél jóval több lehetőséget rejt ez a kis terasz. Kilépve az ajtón egy fényforrás vezet végig minket a fontos pihenő részekhez, ahol jobbra pergolával fedett napozót találni, majd balra egy beszélgetésre és olvasgatásra csábító kis sarkot. Tovább haladva a térben, elérkezünk a terasz legfontosabb eleméhez, a kerti konyhához és az étkezőhöz, amit vegyesen összeválogatott sövénynövények határolnak.

A terasznak még érdekes eleme a szinte láthatatlan drótra kifeszített pergola. A három fehér rózsa és az ezekhez kontrasztként társuló lila klemátisz idővel igazi kuckó hangulatot teremtenek ebben a kis nappali sarokban.
Alaposan érdemes megnézni a képeket, mert sok apró inspiráló ötlet rejteget, ami megvalósításra várhat a Te kertedben is!

Előtte

Utána 






Képek forrása

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :