Újság!
Betöltés...

Magaságyás terasszal - Csináld Magad (DIY)

Egy padként és virágágyásként is funkcionáló magaságyás ötletét először Diarmuid Gavin műsorában láttam. Azóta is úgy gondolom, hogy a kertészkedés és társasági élet szoros összefonódásához ez az egyik legjobb módszer. Mert akár érdekelnek az ágyásba ültetett növények akár nem, mindenképpen teret kérnek majd a beszélgetésekben.


Ez a hátsó kertbe épített magaságyás bár széles peremmel rendelkezik, ami akár lehetővé tehetné az üldögélést is, mégis inkább pultként fogja körbe a kerti teraszt. Szerencsére elég helyet hagytak a növényeknek, ezért egy ekkora ágyásnál a növényválasztékot sem kell szűkre szabni.

A fal hátsó részét Ytong téglából, míg az oldalsó és elülső részt zsalukőből építették meg. A végén bevakolták és homokkő lapokkal fedték le a zsalukövek tetejét, mintha egy bárpult ölelné körbe a faberakásos teraszt.

 Ezt a területet alakították át a család számára egy használható élettérré.

Előbb a terület kitakarítása kezdődött.

Majd az alapozáshoz az előkészítő munkálatok.
A faterasz kerete már vízszintbe helyezve.Forrás
Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Ékszeres veteményestáblák házilag - DIY
Előkertben a pihenő: ELŐTTE - UTÁNA

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :