Újság!
Betöltés...

Virágoskert a szobaajtók mögött.

Ma egy olyan kertet mutatok meg nektek, ahol tavasztól őszig a virágok uralják a terepet és színek harmóniája kápráztatja el a látogatókat. Pihenők és sarkok csábítanak újabb és újabb felfedezésre, amelyeket már gondolatban érdemes kipróbálni. 


Praktikus emberként én még a dekorációknak is szeretek értelmet adni, és szeretem tudni a miértekre a választ, ezért van egy - két kertrészlet, amit valószínűleg másképp alakítottam volna ki. Viszont ez annyira elenyésző apróság, hogy ettől még ez a kert és alkotója is megérdemel részünkről egy kerti sétát és néhány ötletgyűjtéses percet. Érdemes a növényösszeállítást is átböngészni a képeken, mert jellemzően egy vidéki kert hangulatát idézi: lángvirág, kúpvirág, pillangóvirág, tűzgyöngyvirág, gyűszűvirág, margaréta, klematisz, kasvirág, árnyékliliom, palástfű, szarkaláb, gyapjas tisztesfű stb...

Ha egy kopott ajtó kitárul varázslatos kertet is találhatsz mögötte.A virágok színeivel harmonizál a kispad árnyalata is, ahol játékos kiegészítőként az üditőitalos rekeszt is ellepik virágok.

Echinacea purpureHátsó kertsarok ELŐTTE!
Ahol egy régi kandalló a fókuszpont.


Hátsó kertsarok KÖZBEN!Hátsó kertsarok UTÁNA!!!

Ezt a kertrészt én nyugodtabb színekkel és több cserjével oldottam volna meg.


Beszélgető sarok ELŐTTE!Beszélgető sarok UTÁNA!


Ebből a sarokból hiányzott a fókuszpont, így került egy ajtó a kerítésbe, ami nem nyílik sehová, meglepve ezzel a látogatókat.

Forrás
Egy tömör fakerítést fel is lehet díszíteni, így nem uralkodik el a kerten az unalom.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :