Újság!
Betöltés...

Tarka - Barka

Gondoltál már arra, hogy egy fát, csak a barkájáért ültessél? Ha nem, akkor most kedvcsinálónak összegyűjtöttem néhány igen szép színes fajtát, ami megszínesíti a koratavaszi kertet.


Közönséges mogyoró (Corylus Avellana)

Bár a barkavirágzás ideje a koratavaszi időszakra tehető, mégis érzékelteti velünk a természet ébredését. A napsütéses februári - márciusi napokon kifejezetten szép látványt nyújt élénk csüngő díszeivel bármelyik fa vagy bokor. Én mindig örömmel nézegettem ablakunkból a mogyoróbokor aranysárga barkáit, amelyek csak úgy ragyogtak a még oly szürke és kihalt kertben. És, ha ráadásként a nap is kisütött, akkor tudtam, hogy végre munkához láthatok.

Gyümölcsöt termő növény esetében a barkáknak nem csak dekorációs értékük van, hanem a bennük található spórák a szél segítségével a termésről is gondoskodnak.

Válassz ezekből a színes barkákból!
Kecskefűz (Salix Caprea)

Mogyoró (Corylus Avellana contorta)

Mogyoró (Corylus Avellana Zellernus)

Gyertyán (Carpinus Betulus)

Vörös fűz (Salix x Rubra)


Ez pedig a legújabb kedvencem, amit a konyhaablakból tudok minden nap szemlélni
Japán díszmogyoró (Corylopsis pauciflora)


Ennyi virágzó bokor láttán, már ti is érzitek a tavaszt? 



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :