Újság!
Betöltés...

Kerti fáklya palackból - csináld magad (DIY)

Szerencsére a műanyag palackokat már sokféleképpen újrahasznosítják. Szinte nap, mint nap születnek a nagyszerű kampányok ezzel kapcsolatban, hogy meggyőzzenek minket fogyasztókat a szelektív szemétgyűjtés fontosságáról.

Ám ha már benned is felmerült az igény a töménytelen mennyiségű műanyag palack elhasználása után a kreatív ötletekre, akkor remélem, hogy ez a kerti fáklya inspirálólag fog rád hatni.


Elő a régi seprűnyelekkel és a formás ásványvizes palackokkal, hogy alkothassunk valami újat és dekoratívat!

Első ránézésre nem mondanád meg, hogy műanyag palack burkolja körbe az esti hangulatvilágítást, ami lehet akár nagy méretű tömbgyertya, homokba ágyazott mécses, vagy a lehető legbiztonságosabb megoldásként - amit akár felügyelet nélkül is magára hagyhatsz - elektromos mécses is.Tömbgyertyával és barátnőm szerint az egyik legviccesebb magyar nevű örökzöld talajtakaróval a japán kövérkével (pachysandra terminalis).

 Homokba helyezett mécsessel.

Elektromos mécsessel


Szükséged lesz hozzá:
  • 1 - 3 db átlátszó műanyag palack
  • 80 - 100 cm farúd
  • vékony kötöző drót
  • barna színű metálfényű spray festék
  • kávé filter
  • festő ragasztószalag
  • olló
  • sniccerCitromsavval távolíthatod el az esetleges dátumjelzéseket.
Szedd le a cimkét majd ragaszd körbe az üveget a vágandó felület felet.
Vágd körbe az üveget a ragasztószalag mentén.


Dróttal rögzítsd a fáklya búrát a fa nyélhez.Kávéfilternek a csücskét vágd le és húzd rá a búrára, majd a ragasztószalaggal rögzítsd  minden pontján.Fújd le festékkel a fáklya rúd és a drót részét. Majd csomagold ki a búrát a védőpapírból.Forrás

 Kellemes fáklyafényes esti időtöltést a kertben!


Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Ékszeres veteményestáblák házilag - csináld maga (DIY)
Kert+Művészet: Élő szobrok a kertben
Függő veteményeskert PVC csövekből

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :