Újság!
Betöltés...

Mesebeli vegyesbolt - Csináld magad gyereknapi ajándék!

Ki ne álmodott volna gyermekként egy csodás kis boltocskáról, ahol változatos zöldség, gyümölcs és sütemény kínálattal elégítheti ki vevői kívánságait, akik cserébe újabb és újabb vásárlással szebbé varázsolják a napját. Ezért mai bejegyzésemmel szülőknek, nagyszülőknek adnék tippet a közeledő gyereknap megünnepléséhez, egy saját gyártmányú zöldségesbolt elkészítéséhez. Már az előkészület is külön élményszámba megy, nem is beszélve arról az eufórikus állapotról amit majd az ünnepelt (vagy ünnepeltek) átélhet a pult mögé lépve.


Szükséged lesz hozzá egy nagy méretű kartondobozra a váz kialakításához, illetve kettő kisebbre a belső oldalához és egy rekeszesre a külső oldalához helyezve. Ha ezeket sikerült beszerezned, akkor már csak egy éles kést és ollót kell a konyhából kerítened, hogy elkezdődjön a munka.


Vágjál ki három ablakot, amelyek közül a két szélső szépen csipkézett felső díszítést kaphat.


A két hátsó kartonszekrénnyel biztosítod a zöldségesbolt talpon maradását, amelyeket finomságokkal tölthetsz meg. Az egyik fiókos tárolóként, míg a másik inkább pultként működik.


Íme a fiókos variáció egy agyonnyúzott kartondobozból és három tárolóból.


És íme a másik oldal polcos tárolója.

Az ablakból kivágott kartont visszahajtva, pultként is hasznosíthatod.


A középső ablaknál meghagyott kartonnak egyfajta spaletta szerepe van, hogy ha a bolt tulajdonosa iskolába, óvodába kénytelen menni. Majd hazatértekor lehajtva a kartont (beakasztva a gumipánt alá) fogadhatja a már oly türelmetlen vásárlókat.


Extraként egy fidres - fodros napárnyékoló is feldobhatja a házi zöldségesünk boltját.



A bolt előtti pult karácsonyfa díszek dobozából lett összeállítva, de talán nekünk nem kell megvárni a karácsonyt egy hasonló dobozért. Érdemes most is körbeérdeklődni a nagyobb áruházaknál egy hasonló tárolóért.

Forrás: iKatBag Blog

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :