Újság!
Betöltés...

Egy harmonikus FengShui kert


Pár hónappal ezelőtt egyik szomszédom megemlítette, hogy FengShui szerint szeretné kialakítani a kertjét. Én persze nagyokat pislogtam, mert belső tér kialakításánál már hallottam FengShui- ról, de kert kialakításánál még sosem. Ezek után teljesen véletlenül ezzel a hétköznapi, ám de mégis tökéletesen megkomponált kerttel találtam szemben magamat, amit tulajdonosa büszkén mutatott be „FengShui kert”- ként.


Reggeli hangulatkép

Utána néztem, hogy milyen egy FengShui kert. Eleinte arra gondoltam, hogy alap feltétele a Buddha szobor, néhány mandala, minél több ázsiai, savanyú földet kedvelő növény és stb, stb... De tévedtem, mint a képekből is látszik, egyáltalán nem ez a lényeg. Ennél sokkal, de sokkal alaposabban kell dolgoznunk, ha ilyen kertet szeretnénk kialakítani. Természetesen én nem vagyok szakértője a témának és nem is szeretnék annak látszani, ezért csak kedv csinálónak írok le néhány alap dolgot.

Az ember és a környezet közötti egyensúly megteremtése az alapja. A házadat és a kertedet körülölelő táj és annak energiája befolyásolja az életedet, ezért mindig figyelembe veszik egy kert kialakításánál a környezetet is.

Bár nem szükséges keleti kertet kialakítani, azért néhány dologban érdemes a keleti kert kultúra mestereitől tanulnunk. Például: harmóniát, arányérzéket és természethez való alkalmazkodást.

Illetve azt, hogy fontos, a Csi (életerő energia) helyes és akadálymentes áramoltatása, a Yin és Yang egyensúlyának megteremtése, az elemek tudatos használata és a SZERETETTEL VÉGZET MUNKA A KERTBEN. Ez mind, jól látszik az alábbi képeken, mert harmóniában egyáltalán nincs hiány és valószínű kert szeretetben sem.



Fűszernövénykert


A puszpángkúpok, mint két oszlopfő állnak a kerti étkező bejáratánál.


Gyertyafény, kellemes nyári este és buján virágzó futórózsa.



Klasszikus vonalú tavirózsás medence.


Hófehér kerti pavilon mindig az alkalomnak megfelelően felöltöztetve.



Két különböző stílusú tó, két különböző stílusú dekoráció. Míg jobb oldalon Vénusz, addig bal oldalon egy igen eredeti napozóágy díszíti a tó környezetét.



Forrás: Wohnen & Garten

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :