Újság!
Betöltés...

Ékszeres veteményestáblák házilag - Csináld magad

Az talán mindenki számára egyértelmű, hogy egy veteményes ágyásnak szüksége van jelzőtáblácskákra, de arra sosem gondoltam, hogy újrahasznosított anyagokból akár még fel is ékszerezhetjük kedvenc zöldséges kertünket.

Íme, az újrahasznosítás egy újabb gyöngyszeme!


Bár varázslatosak a kanalakból készült „jelzőpálcák”, megmondom őszintén nálunk mindig kiskanál hiány van (akármennyit vásárolok, valahogy mindig fogy) és ha olyan szépséges formájú kanalaim lennének, mint amilyenekből ezeket a táblákat elkészítik, akkor inkább kávét, teát kevergetnék velük esetleg levest kanalazgatnék, de semmiképpen nem a földbe dugnám.

Szóval, amikor megláttam ezt az ötletet, akkor felsóhajtottam, hogy: VÉÉÉGRE!

Úgysem tudok mit kezdeni a tisztítóból hazaérkezett vállfákkal, és most már csak elég sok paradicsomos ételre kell rávenni a családot, hogy tavaszra legyen elég konzerves fedőm. (Ha van más konzerv ötleted, akkor írd meg.)

Elő a szerszámokkal és már készülhetnek is a kert ékszeres jelzőtáblái.
  • Vállfánként 2 db akasztót tudunk kialakítani.
  • Így 3 db vállfához 6db konzerves fedőt gyűjtsél be.
  • 2 - 2 db gyöngyre van szükség táblánként


Csavard szét az akasztó részt, majd vágd ketté.



Az alját középen vágd ketté, így két egyforma hosszúságú darabot fogsz kapni.




Fújd le ezüst színű festékkel a vállfa darabokat és megteheted ugyanezt a konzerves fedőkkel is, hogy egyforma fémes csillogásuk legyen.


Két lyukat fúrjál a fedőre. Az alsót minél közelebb a pereméhez, hogy könnyen felakaszthasd a gyöngyöket.



Az eredmény pedig magáért beszél.
Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :