Újság!
Betöltés...

Kőfalak, ívek és rózsák - Ha egy nagy kert inspirál

Íme, egy kert, ami csupa ív és kanyar és tulajdonosát nem kisebb kert, mint a Sissinghurst Garden inspirálja nap mint nap a munkára.


Házat keresni nem egyszerű feladat, még ha úgy érezzük, hogy meg is van rá a tőkénk. Így voltak ezzel a ma bemutatandó kert tulajdonosai is. Már szinte feladták az ideális otthon utáni keresgélést, amikor rábukkantak egy mesterember elhanyagolt házára.

Nekiugorva a kert rendbetételének, az elburjánzott cserjés majdnem megtörte az új kerttulajdonosok kezdeti lelkesedését, ám mivel megismerkedtek a csákány és a láncfűrész jótékony erejével hamar látványos eredményt tudtak elérni.

Következő lépésnek két tucat rózsát rendeltek, aminek következménye lett (ahogy az már lenni szokott), hogy a hölgy megszállottja lett ennek a virágnak. Tapasztalatait folyamatosan összeegyezteti Vita-Sackville West - a Sissinghurst kert megalkotójának - könyveiben leírtakkal. Mivel ez a kert (Sissinghurst Garden) nem csak szép, hanem inspiráló is, ezért innen mindenképp lehet ihletet meríteni. Olyannyira, hogy az írónő/kertész két kedvenc rózsáját is beszerezte a lelkes hobbikertész: Albertine és Goldfinch.

De ha már rózsa, akkor a klematisz sem maradhatott ki a kertből, amelyek közül inkább az apró virágúakat részesítették előnyben.

És végül pedig, aki egy festő férjjel megtervezteti a kert arculatát, majd ez a férj az utakat, lépcsőket és még a kőfalakat meg is építi, igazán mázlistának mondhatja magát. Itt pedig a látvány magáért beszél.

Most pedig helyezkedjetek el kényelmesen és nézzétek végig, hogy egy ilyen kertben milyen lehet tavasztól őszig kertészkedni (sőt meglepetésnek még egy téli fotó is felbukkan).










A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :