Újság!
Betöltés...

Költöztess madarakat a kertedbe!

Kicsit felpörgött velem az élet. Mivel gyermekeim már nem itthon töltik napközbenjeiket, ezért most megpróbálom a sok teendő mellett behozni a kert lemaradásait is, mert abból sajnos van bőven. Nyári szünet ideje alatt csak tűzoltásokra volt időm a gyerekőcök mellett.


Viszont múlt hétre a „minden lemaradásomat egyszerre akarom megoldani” életérzéssel már olyan szintet sikerült elérnie a fáradtságomnak, hogy azt már csak egy délutáni alvással lehetett orvosolni. A csendes szobában hirtelen olyan madárdalra is figyelmes lettem, amit idáig egyáltalán nem hallottam a kertünkben. Ekkor döbbentem rá, hogy itt van az ősz és talán a vándormadarak révén néhány napra vagy hétre színesebb lesz a kertem. Arról nem is beszélve, hogy micsoda élmény kertünk szárnyas lakóinak kora reggeli csivitelését féléber állapotban hallgatni. Nekem mindig mosolyt csal az arcomra.

Egy madárházunk már van - amiről egy tavalyi posztban már írtam -, ettől függetlenül a kertünkben található jó néhány koros fa miatt gondolkodom még néhány házikó elhelyezésén. Ezért már egy ideje el kezdtem gyűjteni a madár családok elszállásolására az ötleteket.


Mintha egy mese díszleteiből léptek volna ki, olyanok ezek a házikók.

Ez a rusztikus darab és ez a klasszikus fazonú madáretető inkább romantikus,
vagy természetes hangulatú kertekbe illenek bele.


Nemcsak Húsvétkor díszítheti kertünket, egy ilyen színes tojás ház.


Erre a házikóra ránézve nekem nap mint nap valamelyik népmesénk jut az eszembe a zenéjével együtt.


Ahogy a papíron lévő címke jelzi (Bistro),
ez inkább madáretetőként funkciónál, mint menedékként.


Akár a biliárd golyók, olyanok ezek a madárházak.
Kisméretű nyílása miatt, kistestű énekesmadarak beköltözésére alkalmas.


Elsősorban Thomas rajongó gyerekek kertjébe tudnám ajánlani ezt a madárházat,
de ott jó magasra, hogy ne legyen gond a madár család zaklatásával.


Végül pedig egy retro divat szerint dekorált madárlak.

Fotók

Saját kertedbe is szeretnél ilyen szépséges otthonokat / etetőket?


Dekor&Mentha Shop vásárlás

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor olvass bele ezekbe is:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Monika írta...

Néhány napja-pedig szép idő van-,cinkék csivitelésére lettem figyelmes és törtem a régi dióból. Jönnek, esznek, isznak,mert itató is van. A napokban tervezem,hogy letisztítom és kifestem a madáretetőimet.:)