Újság!
Betöltés...

ŐSZI nagytakarítás!

Míg az emberek a tavaszi nagytakarítást részesítik előnyben,
addig a madarak az őszi mellett teszik le a voksukat.


De ehhez a mi segítségünkre van szükségük, ezért ha már egy kis lazításra vágysz a kertben, akkor itt az ideje előszedni a létrádat és felmászni a madárházakhoz. Két évvel ezelőtt már írtam arról, hogy az énekesmadaraink szeretik a tiszta odúkat, ezért ősszel felkergetem a ház urát a fára. (Ugyanis szereti, amikor kihívásokkal teli feladatokkal bízom meg! ;) )

Ha most készülsz madárházat vásárolni, akkor a design és a bejárat méretén kívül (ez utóbbitól függ majd a beköltözendő madarad fajtája) fontos szempont legyen a nyitható tető/ajtó, a tisztíthatóság érdekében.

Viszont idén újabb információval bővült a tudástáram e témában. Ahhoz, hogy a különböző paraziták és betegségek a következő évben beköltöző madarakat ne fertőzzék meg, egy forró vizes fertőtlenítő öblítéssel mindezt megelőzheted. Azaz a már kitakarított madárházat átforrázzuk belülről, majd egy szellős helyen nyitott tetővel hagyjuk megszáradni mielőtt visszaakasztjuk az eredeti helyére.

Még a fagy előtt gondolj a tavasszal beköltöző madarakra is!


Ha tetszett, olvass bele ezekbe is:
Koszfészekbe? Köszönöm, NEM!
Őszirózsás virágtenger Angliából

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Monika írta...

Köszönöm! Ez a forró vízes kezelés nekem is új volt!