Újság!
Betöltés...

Csiga-biga gyere ki


Vajon mit szóltak a környéken lakók, amikor a szomszéd telken megjelent egy hatalmas csiga? Te mit szólnál hozzá? Azt hiszem, nem kell attól tartanunk, hogy ehhez az épülethez hasonlóak fogják elárasztani a magyar lakóparkokat, de mindenképpen érdemes ide egy kicsit bekukucskálni.

A meglehetősen szokatlan, vasbeton szerkezetű lakóház Mexikóvárosban található. Tervezője egy mexikói építész, Javier Senosiain, akinek nem ez az első meghökkentő terve.
Az épület nem csak kívülről, de belülről is olyan kialakítású mint egy csigaház. Egy egyenes vonalat vagy folyosót sem találunk, a helyiségek egymáshoz vannak felfűzve. A legérdekesebb helyiség talán a nyelvformájú konyha, de a nappalihoz és a bejárathoz kapcsolódó belső kert is igen impozáns. A bútorok egy része a szerkezet részeként épült, másik részük egyedi gyártású, mert ide nem nagyon lehetett áruházban vásárolt darabokat használni. A dekoráció és a színek természetesen remekül illeszkednek a koncepcióba, a végeredmény minimum meghökkentő.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

5 megjegyzés :

Gabriella írta...

Kicsit olyan, mintha másik bolygóra csöppentünk volna : ) ! A lányomnak viszont kifejezetten tetszik, szerintem a gyerekek szívesen birtokba vennék : ))) !

Borbás Ági írta...

Látod, ez nem jutott eszembe, hogy gyerek birtoknak is ideális lehet.
De egyáltalán nem mindennapi, hogy valakinek egy ilyen ház megépítése jut az eszébe.

Gabriella írta...

Szerintem már azért találnak ki ilyeneket, mert úgy érzik, a megszokott stílusokon belül már nem lehet nagyon újat, meghökkentőt alkotni és kezdenek elmenni érdekes vakvágányokra... de az emberek nagy része még mindig az ú.n. "normálishoz" ragaszkodik, ezt nehéz lenne megszokni. Szóval, feszegetik az ingerküszöbünk legtetejét...

Borbás Ági írta...

Ha kíváncsi vagy rá, akkor én sem laknék ilyen lakásban, de vendégként szívesen ellátogatnék ide és a sárga fotelek egyikében üldögélve elnézegetném a beltéri kertet. Számomra az ilyen ötletek nagyon inspirálóak a kertben is.

Gabriella írta...

Igazad van, vendégként én is ellátogatnék ide szívesen, de élni benne, az már egy más kérdés : )