Újság!
Betöltés...

Egy kert és amiért létrejött.

Első körben azt hittem, hogy találtam egy egyszerű házat, amit a táj és a kert festményi hellyé varázsolt. Majd kiderült, hogy ez több mint egy kert és több, mint egy egyszerű "Éljünk a zöldben egészségesen" fellángolás.



New York -ban a Hudson folyó völgyében egy rusztikus hangulatú kovácsműhelyben Hal&Vad feliratú étteremre bukkanhatsz. Tulajdonosai úgy gondolták, hogy a minőségi ételek elkészítéséhez saját termesztésű és nevelésű alapanyagokat biztosítanak. Így jött létre a Hal&Vad Farm (Fish&Game Farm), ami csöppet sem nem nevezhető átlagosnak.

Az épület messziről szemlélve nem igényelhetett nagy fejtörést az eredeti tervezőtől, ám a víztározókkal már egy kicsit különlegesebb látványt nyújt ezen a dimbes - dombos tájon. Elmondható, hogy a táj és a ház köré épített kert együttesen olyan varázslatot hozott létre, hogy szinte elfeledteti velünk ennek a minimál stílusú ipari létesítménynek a ridegségét és a tájidegenségét.

Természetesen a házhoz tartozik egy kis tó, aminek a közepén - ahogy a romantikus festményeken oly sokszor látni - szigetet is találni. A víztározókat vadszőlők futják be, miközben a kertben csodás angol virágágyásokat és fűszerkertet is találni. És itt kapcsolódik össze a bejegyzés elején megemlített étterem, ezzel a farmmal. Ugyanis az itt nevelt csirkék, zöldségek és fűszernövények, egyenesen az étterem konyháján kötnek ki, hogy ott majd minél frissebb és egészségesebb étellel tudjanak kedveskedni a vendégeknek.

Így a vidéki táj, a romantikus kert és a tökéletes összkép megalkotása mögött egy sokkal fontosabb dolog létrehozása volt a cél.












A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :