Újság!
Betöltés...

Családra tervezett kisméretű kert

Ebbe a kertbe első pillantásra beleszerettem.
Ha egy kisméretű kerthez gyerek is tartozik, akkor ott első szempontnak kell lennie a praktikusságnak, máskülönben biztosra vehető, hogy mindig a kedvenc cserepes növényünk vagy dekorációnk látja rugalmatlanságunknak a kárát.


Hosszútávon egy kert megtervezésénél minden családtagunk igényét figyelembe kell vennünk, különben hiányos létszámmal leszünk jelen a kertben. De mi történik akkor, ha ez egy igen szűkre szabott sorház-kert? Hogyan lehet mindent egy ennyire kis térbe beszorítani?

Szerintem ez a kert nagyon jó példája az ötletes térfelosztásnak (ferde vonalak), a függőleges térkihasználásnak és a bátor színhasználatnak.

Ez utóbbit szerintem azért is lényeges kiemelni, mert itt jól látszik, hogy egy kert nem csak zöld, sárga és fehér színekből épülhet fel. Sőt, kifejezetten előnyös, ha más színeknek is adunk némi esélyt a bemutatkozásra.

Régi nagy tanács, hogy egy kisebb méretű tér rézsútos felosztásával optikailag tágasabb teret nyerhetünk. Szinte fel sem tűnik, hogy ezáltal mennyivel több "szoba" kialakítására lesz így módunk. Itt is ez történt, ami csak előnyére vált a térnek.

Ám a kert legnagyobb ötleteinek egyike a fészer tetejére épített gyerekbunker, amit akár a szerszámos kamra oldalára szerelt mászófal segítségével is megközelíthetnek a kis tulajdonosok. Két kalandvágyó fiúgyerek anyukájaként szerintem ez egy óriási plusz pontot jelent a kertkialakításban. Amihez, ha ráadásként hozzáveszem a csordultig teleültetett magaságyásokat (az étkező mögöttit is!!!) - amelyek így nagyjából védett helyet kaptak a felfedezők kalandjaitól -, akkor úgy gondolom, hogy egy tökéletesen családra hangolt kert eredménye tárul a szemünk elé.











Képek forrása

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :