Újság!
Betöltés...

Tengerparti tetőkert London belvárosában

Egy tetőterasz mindig nagy kincsnek számít főként, ha az egy jófekvésű belvárosi ház, pontosabban London (Holland Park) egyik lakóházának a tetején található.


Sokszor egy vízszintes tetővel rendelkező háztulajdonos fel sem fogja micsoda kincs van a birtokában. Lehet, hogy saját maga megpróbálkozik néhány cserepes növény felcipelésével és néhány bútor elhelyezésével, de egy tetőkert ennél sokkal, de sokkal többet igényel, ha egy igazi kertet szeretnénk a ház megkoronázásnak.

Például rögtön egy kényelmes burkolást, ami egy kertben nem tartozik a legégetőbb feladatok közé, de itt szinte királyi lakosztállyá alakíthatja az egész teret, ha jól választunk. A lenti képeken kavics és faburkolat váltakozik (sokszor a deszkapadozat szálirányai merőlegesek egymásra, ezzel is tagolva a teret), ami a konténerekbe ültetett fűfélékkel kellemes tengerparti hangulatot áraszt. Igazán eredeti egy nagyvárosi ház tetejére varázsolva.



Nagyon jó ötlet, hogy a növényeket felvállaltan ládákba ültették. Így kevesebb gond lehetett a talaj előkészítésnél.


Az esti fotókon jól látszik, hogy a gyakori éjszakai használat miatt betervezett jó néhány rejtett LED világítás milyen kellemes hangulatot varázsol a teraszra.


A tervezőnő Charlotte Rowe egyszerű formákkal és csak néhány növénnyel érte el ezt a tökéletes hatást, mint amilyen az árvalány haj (stipa tenuissima), a díszgyertya (gaura lindheimeri) és az óriás iringó (eryngium giganteum).


Ez a kert, a kevesebb több elvét követve jött létre, így érdemes belőle apró ötleteket gyűjteni, mert nem megvalósíthatatlanok, viszont annál frappánsabbak.

Képek forrása

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :