Újság!
Betöltés...

Irány a nyaraló - Dekorálj és Vakációzzz!

Nyár közepén egyre többen gondolnak arra, hogy hosszabb időt töltsenek el a családi nyaralóban. Néhány ötletet vonultatok fel, amelyekkel igazán otthonos, meghitt és pihenésre alkalmas házzá alakítható bármelyik kis nyaraló.



Íme egy ház, ahol a lakók kisebb-nagyobb ötletekkel varázsolták maguk köré a nyaralás tökéletes atmoszféráját.

  • Először is egy az ajtóval színben harmonizáló üzenőfalat és krétás dobozt akasztottak ki a bejárati ajtó mellé, hogy a barátoknak itt tudjanak üzenetet hagyni, illetve azok szintén üzenhessenek, ha már nem sikerült találkozniuk. (Mobil világból vissza a Kréta-korba.)
  • A hangulatos világítás mindig fontos, aminek a ház stílusához és a mi egyéniségünkhöz is kell igazodnia. Ez a lefelé világító robosztus lámpaburkolat jól passzol egy faházhoz.
  • Ezek után a locsoló rendszer kiépítése következik, amit ha saját magad végzel el, sokkal olcsóbb lesz a számlád végösszege és a növényeid sem mennek tönkre, ha már vége a szabadságnak.
  • Mindig kell egy terasz, ahová az étkező asztalt állítjuk fel napernyővel, vagy a nélkül. Ez a kert középpontja ugyanúgy, mint a lakásban a nappali.
  • Tárolókra és ülőhelyekre is szükség van, ezért három darab ülésre is alkalmas ládát lefestettek fehérre, majd vízálló szivaccsal dekorálták. Ezek hihetetlen mennyiséget képesek elrejteni.
  • Mobilként felszerelt és csak alkalmanként használt bárpult az ablak alatt, megkönnyíti a tálalást és nyaralás végén könnyedén leszerelhető.
  • Dekoráld úgy a külső teret, mint ahogyan azt a lakásoddal is tennéd. Itt jelen esetben monogramos színes tányérokat akasztottak fel a falra. Szerintem hangulatos, színes, és ami a lényeg, hogy vidám.
  • Főzéshez friss fűszernövényeket használj, és ehhez legpraktikusabb, ha a konyhaajtóhoz közel helyezed el a fűszeres kerted.
  • Ha mezítláb szeretsz a kertben sétálni, akkor szerencsés egy zuhanyfejet beszerezni a kertbe, hogy ne piszkítsd össze a házat.



És igen, erre a képre szerintem azt lehet mondani, hogy a kert egyik leghangulatosabban kialakított pontja. A zuhanyzót kék színű zuhanyfüggönnyel szerelték fel, a piros csíkos törölközők pedig a ház falát díszítve száradnak, miközben egy szép árnyékos virágágyást sem hagytak ki a kompozícióból.

Az egész olyan, mintha a házat kifordítottuk volna a kertbe, de pont ettől ilyen tökéletesen ellazulós.

A dekorálást és a kényelmet fokozhatjuk hasznos és szép kerti bútorokkal, biztonságos tűzrakó helyekkel is.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :