Újság!
Betöltés...

Szerszámos láda új élete

A konténer kertészkedésnek nincsen határa. Bármibe ültethetünk, amiről úgy gondoljuk, hogy széppé vagy éppenséggel eredeti módon fogja díszíteni otthonunkat.


Ezek a kiszanált fém szerszámos ládák tökéletesen megfelelnek pozsgások befogadására. Ha megfelelő fajtákat választunk, még attól sem kell tartanunk, hogy a növények túlnövik a ládát és ezáltal a kompozíció eredetisége elveszne. Általánosságban elmondható, hogy a pozsgásoknak 3-4 óra közvetlen napsütésnél többre nincsen feltétlenül szüksége. Ha ezt tudjuk biztosítani a számukra, akkor már csak egy ilyen szuper ládát kell beszereznünk.

Tippek az ültetéshez:

  • Előkészítésnél fontos a rozsdátlanítás, ami lehet egy szimpla átdrótkefézés és mosás, majd száradás. Bár szerintem legbiztosabb módja a láda védelmének és növényekének is, ha egy vastag műanyag fóliával (pl.: tófóliával) kibéleljük.
  • Mint minden konténernél itt is fontos a vízelvezető lyukak előkészítése, ami ekkora ládánál 2x3 db-ot jelent. Ahhoz, hogy a későbbi locsolásnál ne tűnjön el a föld a vízelvezető lyukakon finom hálószerű anyaggal, például üvegszálas hálóval fedjük le.
  • Fontos, hogy megfelelő földet válasszuk az ültetésekkor. Például a képen látható növénykompozíció esetében a kaktuszok és pozsgások számára összeállított földkeverék lesz az ideális.
  • Túllocsolás veszélye miatt érdemes pár trükköt tudni. Csak akkor szabad locsolni, ha már a föld kezd elválni a konténer falától, azaz teljesen kiszáradt. Illetve tápoldatot csak a növekedési, aktív időszakban adjunk a növénynek.

Ha sokszor vagy távol az otthonodtól, akkor egy ilyen konténer tökéletes zöld sarok lehet a számodra.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Szilvi írta...

Sajnos nincs kertem, de ezek lakásban is jól érzik magukat, ugye? Egyelőre még szerszámok vannak a szerszámosládában, de mennyivel jobban néznének ki benne a növények! :)

Borbás Ági írta...

Napsütötte szobában biztosan szépen fejlődnének és jól éreznék magukat.
Ha elkészül, légyszi küldjél fotót ide vagy a Facebook oldalra. Nagyon kíváncsi lennék rá, de szerintem nem csak én. :))