Újság!
Betöltés...

Kertészkedés ÉJSZAKA!

Tombol a kánikula. A növényeket se reggel, se délután nem lehet még meglocsolni se.
A meleg egy igen különös szokást kezd nálam kialakítani, ami mostanában a blogírástól veszi el az időt.
Mindez az időjárással változik majd!
Íme, az egész nyáron virágzó lilaakác.
Szinte hihetetlen látvány!

Míg az esti órák idáig a blognak voltak szentelve, most ezt át kellett adnom a kerti tevékenységeknek. Ilyen például: a locsolás, a gyomlálás, az ültetés, sőt felesleges bozótok irtása. Tegnap mindezt este 10 és éjfél közötti órákban éreztem ideális tevékenységnek. Tény, hogy nem lehettem teljesen normális látvány, viszont olyan kellemes volt az idő a munkához, hogy kár lett volna kihagyni.

Hála az éjszakai locsolásnak, veteményeskertemben burjánzanak zöldségek. Két padlizsán beérett és a paradicsomot is elkezdtük már szüretelni, míg a rukkola nem is érezhetné magát jobban.

A fűszerkert félig árnyékos fekvést kapott, ám ez egyáltalán nem vette el kedvüket a növekedéstől.
Karalábé sorom, a csigatámadásoknak hála igen foghíjasra sikeredett az idén. Viszont eperből, paradicsomból, padlizsánból, mángoldból és zellerből jut bőven a családnak.


Tegnap éjfél körül ültettem ezt a porcsinrózsát. Úgy tűnik jót tett neki!

Itt pedig a nappali szoba fényében kiirtottam a bozótos egy részét.
A képen látható bot egy megcsonkított hólapát, ami a locsolófej rögzítésére ideális céleszköznek minősült. Így magasról tudtam nagy területet öntözni.


Te mikor kertészkedsz ebben a melegben?





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :