Újság!
Betöltés...

Villámgyors&Egyszerű asztali virágdekoráció az őszi kertből

Ez a dekoráció még jópár évvel ezelőtt készült, amikor a tél közeledtével kisebb kerttisztogatást kellett elvégeznem az ágyásokban.



Egész nyáron bőven vághattam a virágágyásból, ami még utána is színesen és élénken díszítette a kertünket. Ám a tél közeledtével szükségszerű volt néhány növény kitisztítása az ágyásokból. A virágfejek még épek voltak, ezért azok újrahasznosítást követeltek részemről.

Így készült el többek között ez az asztali dekoráció is.



Ahogyan azt a Virágdoboz készítése otthon - DIY blogbejegyzésben olvashattátok és láthattátok, celofánra és vizestűzőhabra volt szükségem. A celofánt először bővebben ráhagyva, a vizestűzőhabot pedig pontosan, ám kicsit magasabban pereménél beleszabva az agyagcserépbe.

Szerintem ehhez a kompozícióhoz érdemes keresni örökzöld ágakat is a kertetekből, amelyek akár takarhatják a széleket és meghatározhatják a formát is. De nagyobb ágakat is elhelyezhettek egy ilyen cserépbe (csak jól rögzítsétek drótokkal és/vagy ragasztóval), ami így látványosabb és mutatósabb őszi dekorációja lehet az asztalotoknak.








A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :