Újság!
Betöltés...

Az álmok kertje

Amikor megláttam ezt a kertet, rögtön az jutott eszembe, hogy itt annyi kidolgozott részlet van, és annyi megnyugtatóan szép összeállítás, hogy egy ilyen kertre sokan és szívesen mondanának igent.


Gyertek és nézzetek szét ti is, mert talán már most kaptok egy kis lendületet a kert átalakításához, vagy csak a pihenősarok kialakításához.



Te mit tennél, ha egyszer úgy adódna, hogy egy szabad földterületen létrehozhatnál valami kert félét? Milyen lenne? Milyen álmok vezérelnének?

Ez a 2,5 hektáros kert, 375m tengerszint feletti magasságban található a Jura hegység oldalában.
A jelenlegi látvány pedig az elmúlt 40 év munkájának gyümölcse. A kerttulajdonos házaspár egy olyan helyet akart létrehozni, ahol mediterrán nyaralásaikra visszaemlékezve, kipihenhetik a hétköznapokat. Így szinte puzzle-ként rakták össze ezt a kertet, ami lépésről-lépesre alakult ki.


A ház bejárata előtt, például tiszafa áll, ezzel is biztosítva a mediterrán hangulatot. De ide sorolhatnám a formára nyírt puszpángokat is, amelyek külön - külön súlypontként jelennek meg a kertben.

De az őshonos növényekből sincs hiány, vagy az érdekes gyűjteményekből, mint például a japán juhar félékből.

Ám azért, hogy a virágos színek se hiányozzanak, sok kis részlet összeállításakor találni itt rózsákat, virágzó hagymaféléket, tavakat tavirózsával, fűszernövényeket és virágos cserjéket.

Sőt, a kert egy titkos részében, titkos kertet is találsz, ahol magas buxus sövénnyel körbevett, zárt falak között illatos, fűszeres növények és rózsák várják a látogatókat.

Jó sétát és jó tervezgetést kívánok nektek mára! :)





 



 
 


Képek forrása és leírás: Le Jardin des Songes

Még a kezdet-kezdetén, 1974-ben - a munkák előtt - így nézett ki a terület.




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Holdgyöngy írta...

Kimondtad a varázsigét: 40 év munkája. Tényleg csodaszép.Megnyugtató és pihentető. Szeretnék itt élni.

Borbás Ági írta...

Szerintem nem vagy egyedül ezzel a kívánságoddal, mert egy varázslatot láthatunk itt a képeken.