Újság!
Betöltés...

Vidéki báj a hortenziák között

Ez a hölgy tud valamit, ha stílusról, bájról és dekorációról van szó. Talán nem mindenkinek ilyen zöld zsalus ablakok jutnak az eszébe, ha az álmai vidéki házára gondol, de az tény, hogy a kert, ami körülöleli egy békés oázis hangulatát tárja elénk a mai rohanó világban.

Ez az újonnan antikolt kerti garnitúra tökéletesen passzol a fehér házfalhoz, zöld párnáival pedig a zsalugáter színéhez. Az ablakpárkány fonott virágtartóján ugyanezek a színek köszönnek vissza.

Ez a reggeli vagy vacsora teríték úgy tökéletes, ahogy van.

Anno a kerti fészer mellett nagy zöld felület terült el.

Ma már a hajdani zöld gyep területén tökéletes barokk kastély kertek hangulatát idéző formák ölelik körül a veteményest.

Szívek a zöld zsalugáteren, hófehér hortenzia labdák az ablak alatt és tökéletes puszpáng szegély fogadja a járókelőket a ház előtt.

Ez a tökéletes pihenést szolgáló hely pár tő hortenziával és árnyliliommal (hosta) az árnyékban.

Ez a levendulás-puszpángos kép fogadj a vendégeket és a haza érkező tulajdonosokat a bejárati ajtónál nyáron.

És mondjuk ilyen, ha őszi dekorációba öltöztetik...

Léckerítés, hófehér "Grandiflóra" cserjés hortenzia és egy tejes kanna. Mindennek meg van a helye.

Jó ötlet, a sövényből egy ablaknyit kivágni, hogy az ne állja teljesen útját a fénynek. Mivel a kivágott sövény alá padot is raktak két oldalról egy-egy cserepes növénnyel megtámogatva, rögtön a hófehér pad lett a fókuszpont.

Hangulatos nyári fotó a ház oldalához ültetett jó pár tő sárgán virító kúpvirággal (Rudbeckia).

Íme, egy részben házi készítésű "Üdvözlünk" tábla a kapu bejáratánál.

A háztól távolabb eső étkező egy deszkastégen áll. Ez egy nagyon praktikus és látványos megoldás ahhoz, hogy a szemlélő magasabbról tekinthessen végig a kerten, miközben a fa évről évre hozzá öregszik a kerthez és így teljesen belesimul a tájba.

Ebben a kertben hortenzia bokrot találunk minden méretben és színben is.

Virágágyas hortenziákkal a barokk kertben.

Egy eredeti ötlettel feldobott előkert.

Csemegézzetek a kertdekor ötletekből, mert szerintem van miből válogatni.
Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :